Potencianövelés tippek: 7 mód a sikerhez

Míg gyakran nagyon nehéz belátni egy férfi számára, hogy szexuális problémákkal küzd, aggodalomra semmi ok, hiszen rendkívül gyakori ez a világ minden tájáról érkező férfiak körében. Van megoldás a merevedési zavarra! Statisztikák szerint a szexuálisan aktív férfiak közel 30%-a küzd a korai magömléssel, és csaknem 25%-uk életét a merevedési zavar nehezíti időről időre. Fontos figyelmet szentelnünk a témának, hiszen ha egyszer a férfinél fellép bármilyen szexuális probléma, akkor az nagy hatással lehet az egész életére.

A kialakuló merevedési zavar hatásai nem csak a hálószobában nyújtott teljesítményre terjednek ki, hanem idővel a férfi életének más területeire is hatással lehetnek - például az önbecsülésére és a partnerrel szembeni bizalomra is. Sok esetben megfigyelhető azonban az is, hogy a férfiaknál kialakult szexuális zavar később olyan tünetek kialakulásához vezethet, amelyek egy másik szexuális problémához kapcsolódnak. Így gyakran előfordul, hogy a merevedési zavar kezelésének elkerülése a korai magömlés, vagy az orgazmusra való képtelenség kialakulását eredményezi.
 
Ezt olvastad már? Squeeze technika a korai magömlés ellen - kattints az elolvasáshoz!
 

De az ideiglenesen csökkent erekciós képesség okozhat akár súlyos és tartós impotenciát is, amennyiben a férfi a korábbi negatív tapasztalatai miatti szorongás, illetve a csökkent szexuális vágy okán egyszerűen képtelenné válik a merevedés megszerzésére vagy fenntartására. Bár átmenetileg minden férfi tapasztalhat erekciós diszfunkciót, fontos, hogy azzal időben foglalkozzunk, így elkerülhetővé válik az impotencia, és a szexuális életünk sem szenved csorbát.
 
 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tipp: A merevedési zavar okozta kellemetlenségek elkerülésére alkalmas a természetes összetevőkből készített Rider Potencianövelő Táplálékkiegészítő. Gyógynövényi hatóanyagai segítenek a merevedés megszerzésében és fenntartásában mellékhatások nélkül.
 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Míg a merevedési zavar előfordulásának kockázata a kor előrehaladtával folyamatosan növekszik, mégis egyre több 18-35 év közötti férfi tapasztal átmeneti vagy rendszeres potencia gondot, amelyek zavaróan hatnak a nemi életükre. Ezen kívül más tényezők is jelentőst hatást gyakorolhatnak a merevedési zavar kifejlődésére, ilyenek például egyes egészségügyi problémák - így szív- és érrendszeri megbetegedések, pszichés zavarok, idegrendszeri betegségek, magas vérnyomás, cukorbetegség, stb. -, vagy az életünk más területein megnövekedett stressz hatások. Sok esetben a merevedési zavar hátterében a nem megfelelő életmód áll.
 
Mit tehetünk?
A legfontosabb, hogy próbáljunk megoldást találni a problémánkra mielőtt az elhatalmasodik rajtunk. A kezeletlenül hagyott merevedési zavar az önbecsülés csökkenését, szorongás kialakulását, a párkapcsolatunk megromlását, és más kényelmetlen hatásokat eredményezhet. Mindez elkerülhető, ha időben lépéseket teszünk a potencia növelése, és a megfelelő életmód kialakítása érdekében. 
 
Ezért a Késleltetés.hu 7 tippet ad az otthoni potencianövelés érdekében, amelyeket megfogadva támogathatjuk a szervezet egészséges szexuális működését, elősegíthetjük a szexuális energia és a potencia növekedését.


1. Figyelj az étkezésre!

Hosszú és sűrű napjainkon hajlamosak vagyunk az egészségtelen választásokra az ebédszünetben. Csak rövid ebédszünetet tartunk, vagy éppen útközben kapunk be néhány falatot a legegészségtelenebb ételekből. A hozzáférhető gyorsételek tápértéke minimális, rostokban és ásványi anyagokban szegények, ráadásul a legtöbb esetben magas kalóriatartalmúak. Bedobunk egy chipset vagy snack-et, amit találunk a munkahelyi büfében, vagy épp egy benzinkúton, de nem figyelünk annak tápanyag tartalmára.
 

Egészséges táplálkozás

Ezt olvastad már? 9 szexpóz, ami késlelteti az orgazmust - kattints az elolvasáshoz!

Sajnos azonban ezek a gyors ételek sok cukrot, egészségtelen zsírokat és más értéktelen összetevőket is tartalmaznak, amelyek sokféleképpen károsíthatják fizikai jólétünket. A cukor egy gyors felszívódású, egyszerű szénhidrát, amely hirtelen növeli a vércukorszintet, majd ugyanilyen gyors vércukorszint zuhanást is okoz. Ez a hullámvasút rengeteg energiát von el a szervezettől, ami fáradtságot eredményez. Ezen túl a gyakori cukorbevitel inzulin-rezisztenciához, vagy akár még 2-es típusú cukorbetegséghez is vezethet. Az egészségtelen zsírok növelhetik a koleszterin szintjét, amely extra megterhelést jelent a szívnek és az ereknek. 

Ezek a gyors ételek növelik az elhízás kialakulásának kockázatát. Tudományos bizonyíték állnak az orvostudomány rendelkezésre, melyek szerint egyértelmű kapcsolat mutatható ki merevedési zavar és a helytelen étrend között. Lehetőség szerint kerüljük a cukrozott italokat is.
 
Potencianövelés Tipp: Vizsgáljuk felül az étrendünket. Nézzük meg, hogy az elmúlt egy hétben mit reggeliztünk, mit ebédeltünk, mit vacsoráztunk. Gondoljunk vissza, szántunk-e elég időt a táplálkozásra, leültünk-e az asztalhoz arra 30 percre, hogy nyugodtan elfogyaszthassuk az ételt. Idézzük fel, hogy változatosan táplálkoztunk-e. Ha ezek a kérdésekre nem tudunk egyértelmű IGEN-nel felelni, a mai naptól váljunk tudatosabbá az étkezéseinket illetően.
 
A táplálkozásunkat egészítsük ki zöldségekkel és gyümölcsökkel. Egyes növények bizonyítottan potencianövelő hatással bírnak, ezekről Az 5 legjobb potencianövelő gyógynövény cikkünkben már olvashattál. Törekedjünk a megfelelő vitamin- és ásványianyag bevitelre!

2. Tegyük le a cigit!

Rengeteg helyről halljuk, hogy a cigaretta mennyi rendkívül káros változást idéz elő a szervezetünkben. Bár a felmérések szerint világ szinten csökken a dohányzók száma, egyre kevésbé számít divatos tevékenységnek, még mindig a világ teljes népességének csaknem 15%-a dohányzik rendszeresen. 

A cigarettafogyasztás számos egészségügyi problémát eredményezhet, például kedvezőtlen hatással bír a szívre és erekre, és problémákat okozhat a légzőszervekben is. A rendszeres dohányzás a vérnyomás emelkedését eredményezi, amely az asztma kialakulásához vezethet, vagy akár a látás problémáit is előidézheti.
 

 
Ezen negatív hatások mellett a dohányzás bizonyítottan csökkenti a véredények méretét, ami megnehezíti a vér eljutását a péniszbe, csökkenti a pénisz vér-befogadó képességét. Ez a jelenség befolyásolhatja az erekció megszerzésére és megtartására való képességet, okozhat ideiglenes vagy állandósuló merevedési zavart, akár impotenciát.
 
Vásárlói visszajelzések alapján a rendszeres dohányzás csökkentheti a potencianövelő szerek hatását, vagy a potencianövelő szerek hatóidejét. Ezért az otthoni potencianövelés során javasolt az elszívott cigik számának csökkentése.
 
Potencianövelés Tipp: egyszerűen csak hagyd el, vagy legalább csökkentsük a dohányzást! 

3. Szakítsunk az alkohollal!

Ahogy a rendszeres kábítószer-fogyasztásról, úgy a rendszeres alkohol-fogyasztásról is beszélnünk kell. Mindkét szer ugyanúgy káros hatással lehet a merevedési zavar elkerülése, vagy az otthoni potencianövelés során. Felmérések szerint az emberek csaknem 86,4% -a korábban fogyasztott már alkoholt, azonban ami ettől is meglepőbb, a felnőtt lakosság 56%-a havonta legalább egy alkalommal fogyaszt valamilyen szeszes italt. Ezen statisztikák mellett fontos megjegyezni, hogy a rendszeres alkohol fogyasztók 26,9%-a előnyben részesíti a magas alkohol-tartalmú rövid italokat. Míg egy pohár bor időnkénti és rendszertelen elfogyasztása akár pozitív egészségügyi hatásokkal is bírhat, addig a magas koncentrációjú "rövidek" számos egészségügyi problémát okozhatnak. Ilyen például a merevedési zavar.
 
Bizonyára a legtöbb férfi tapasztalta már, hogy az alkohol fogyasztás utáni szexuális élmények nehézkesek, a merevedés elérése és fenntartása, valamint az orgazmus elérése is sokkal nehezebben történik. A gyakori alkoholfogyasztás állandósíthatja a tüneteket, és akár szexuális frusztrációt is eredményezhet.
 
Az is bizonyított, hogy a rendszeres és jelentős mennyiségű alkohol fogyasztása csökkenti a szexuális étvágyat, elveszi a partner iránti érdeklődést.
 

 
A legtöbb potencianövelő szer fogyasztása nem ajánlott alkohollal egyszerre. Ennek oka nagyrészt abban rejlik, hogy az alkoholba áztatott potencianövelő szer nem képes ugyanazt a hatást garantálni felhasználója számára, mint normál állapotban. Az akohol képes csökkenteni a potencianövelő szer hatását, ezért lehetőség szerint kerüljük az alkoholfogyasztást, ha potencianövelő szer bevételét tervezzük.
 
Potencianövelés Tipp: Csökkentsük az alkoholfogyasztást, ugyanis a gyakori alkoholfogyasztás összefüggésben állhat a merevedési zavar tüneteivel, és csökkenti a potencianövelő szerek hatékonyságát. Ha gyakran fogyasztunk alkoholt, és tapasztaljuk a rettegett szexuális rendellenesség jeleit, próbáljuk csökkenteni az alkoholfogyasztását.
 

4. Dobjunk le pár kilót!

Az elhízás globális egészségügyi problémának számít, mivel folyamatosan növekszik a túlsúlyosok száma. Az elhízásról olyan állapot fennállása esetén beszélünk, amelynek során a túlzott zsírraktározás mértéke már káros lehet az egészségre, és a várható élettartam csökkenéséhez, illetve számos egészségi problémához vezethet. Elhízottnak tekintjük azt a személyt, akinek testtömegindexe (BMI) 30 kg/m2 felett van. (A testtömegindex a kilogrammban megállapított testtömeg és a testmagasság méterben mért négyzetének hányadosa.)
 
Bár az elhízás mögött számos megbetegedés, vagy akár genetikai adottság is állhat, az esetek döntő többségében egyszerűen csak a nem megfelelő életmód eredményezi. Egy 2016-os felmérés szerint a felnőtt magyar lakosság 62%-a túlsúlyos, és 27%-a elhízottnak számít.
 
Az elhízás szívbetegségeket, valamint más fizikai és szellemi gyengélkedést tud okozni. Kimutathatóan emelkedő tendenciát mutat a merevedési zavar kialakulása az elhízott férfiak körében, így a súlycsökkenés jelentős pozitív hatást gyakorolhat a merevedési funkcióra is.
 

 
Potencianövelés Tipp: Tegyünk lépéseket a testünk karbantartása érdekében, csökkentsük a testsúlyunkat, és érjünk el sportos testalkatot. A rendszeres mozgás amellett, hogy támogatja a súlycsökkenést, karban tartja a szívet és az ereket, valamint normalizálja a hormon-háztartást. Az egészséges érrendszer és a nemi hormonok szintje elengedhetetlen a természetes potencianövelés során, ezért különösen nagy hangsúlyt fektessünk erre a pontra.

5. Sportoljunk valamit!

A rendszeres testmozgás fontos a fizikai egészségünk megőrzése szempontjából, sőt számos előnye van a pszichés/mentális egészségünkre is. A sport csökkentheti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát, csökkenti a testsúlyt és csökkenti a stresszt is. A testmozgás fokozza a vér áramlását, és az erek rugalmasságát, ezért jótékonyan a hat a pénisz ereire, és a pénisz vér befogadó-képességének növelésére is. Az izomzat jelentősebb megterhelése férfiaknál a tesztoszteron hormon szintjének növekedését eredményezi. Az már csak hab a tortán, hogy a sportolás közben elérhető relaxált állapot ("kikapcsolódás") csökkenti a stresszt.
 

Potencianövelés Tipp: Egy tanulmány szerint akár már napi 6 perc nyugodt, relaxált gyaloglás is képes eredményeket produkálni a merevedési zavar ellen. Az otthoni potencia növelése érdekében ajánlott naponta, de egy héten legalább 3-4 alkalommal valamilyen sporttevékenységet végezni.

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tipp: A rendszeres sportolás mindezeken túl jótékonyan befolyásolja a sperma termlést is. A sperma mennyiségének növelése és minőségének javítása érdekében alkalmazható gyógynövényi táplálékkiegészítők a sporttevékenységgel kiegészítve intenzívebb ejakulációt és fokozott termékenységet eredményezhet. 
 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

6. Próbáld ki a Kegel tornát!

A Kegel gyakorlatok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nők körében a medence környéki szervekre gyakorolt páratlan hatásuk miatt, azonban ezt a tornát a férfiaknak sem szabad elutasítaniuk. A Kegel torna útján a medence környéki izomzat erősítése, az erek vérbőségének forszírozott növelése történik, amely egyrészt egészségmegörző, másrészt potencianövelő hatású.
 

A Kegel gyakorlatok rendszeres végrehajtása segítheti a férfiakat abban, hogy irányítsák ejakulációjukat, így hasznos a korai magömlés ellen, alkalmazásukkal fokozható az ejakuláció intenzitása, és segítségül lehetnek a merevedési funkció javításában is. Egyre inkább úgy tűnik továbbá, hogy Kegel gyakorlatok segíthetnek a méret kisebb mértékben történő növelésében is.

A Kegel torna hatásos gyakorlatairól hamarosan a Késleltetés.hu-n is olvashatsz!
 
Potencianövelés Tipp: Alkalmazd naponta a Kegel torna gyakorlatait! A részletes leírást hamarosan megtalálod oldalunkon.

7. Hagyjunk időt magunknak!

A felnőtt lakosság 20%-a extrém stressznek van kitéve napról napra, és az arány egyre nő. Egy közelmúltban készült felmérés azt is feltárta, hogy a felnőttek 44%-a úgy érzi, hogy most nagyobb stresszt tapasztal, mint csupán öt évvel ezelőtt. A stressz hátterében számos ok állhat, így a fokozódó munkahelyi terhek, anyagi gondok, rossz párkapcsolat, vagy a családi problémák miatti aggodalmaskodás. A stressz kiváltója nem csak külső ok lehet, előidézheti valamilyen gondolkodási zavar, rossz emlékek és tapasztalatok - így a merevedési zavar miatti korábbi kudarcok stresszt okozhatnak a szexuális együttlétek során.

A stressz felelős a megromlott egészségi állapotunkért, amit nem csak pszichológiai értelemben vehetünk, hanem fizikailag is. A stressz közvetlenül hozzájárul a merevedési zavar kialakulásához, valamint közvetve a szív egészségének romlásához, a vérnyomás emelkedéséhez és számos krónikus betegség kialakulásához.
 


A stressz kezelése érdekében időt kell szánnunk a pihenésre és a kikapcsolódásra. Vegyünk részt szórakoztató tevékenységekben, amelyek segítenek csökkenteni a stresszt. Menjünk el moziba, bowlingozni, keressünk valamilyen hobbit, amelyben igazán jól érezzük magunkat, és ha csak átmenetileg is, el tudjuk engedni a hétköznapok nyomasztó problémáit.

Összefoglalva az eddigieket:

A férfi impotencia sok problémát okozhat egy ember életében. Ha nem tudsz keményen helytállni, amikor a szex elkezdődik, akkor könnyen szorongóvá válhatsz, amely csak tovább ront a helyzeten. A merevedési zavar miatti fokozott stressz tovább csökkenti az erekciós képességet, megronthatja a kapcsolati harmóniát, és végső soron akár depressziós tünetek kialakulását is okozhatja. Ezt ne várjuk meg!
A fenti, egyszerűen kivitelezhető, bárki életvitelébe beépíthető, természetes tippek, amelyeket megosztottunk ebben a cikkben, könnyen elősegíthetik a merevedési zavar megszüntetését.

A merevedési zavar otthoni kezelése során gyakran szükség lehet növényi alapú, természetes potencianövelő kapszulák, vitaminok, vagy súlyosabb esetekben gyógyszerek alkalmazására. Kezdetben mindenképp gyógynövényes potencianövelő kapszula ajánlott, amelyek segítenek több vért juttatni a péniszbe, így keményebb erekciót eredményeznek. Ezeket az engedéllyel rendelkező készítményeket megrendelheted a Késleltetés.hu-ról is, így elkerülheted a kényelmetlen orvosi vizsgálatot, és a gyógyszertárban vagy drogériában való sorban állást is. (Hangsúlyozzuk, hogy súlyosabb esetekben mindenképp orvosi konzultációra van szükség.)