Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
+36303085151

Az orgazmus 11 szuper hatása

Az orgazmus jótékonyan hatással van az emberi szervezetre, a mentális képességekre és az életmódra. A következő 11 területen javulás várható a kiegyensúlyozott szexuális élettel. 
 
 
A szex jó! Vitathatatlan állítás, hiszen ha semmi mást nem is veszünk, óriási gyönyör bomba a legtöbb ember számára, amely az egész testet átjárja. Ám azt sokan nem tudják, hogy milyen fantasztikus egészségjavító, szervezeterősítő, és pozitív mentális hatása van az orgazmus rendszeres átélésének.
Az orgazmus során felszabaduló hormonok javítanak az életminőségen

A szerelem-hormon: Oxitocin az orgazmus hátterében

Az egyik legfontosabb oka annak, hogy az orgazmus ilyen hatalmas gyönyört okoz, az orgazmus közben az agyban felszabaduló örömhormon, az oxitocin fokozott jelenlétében keresendő. Az oxitocin szint a kéj növekedésével folyamatosan emelkedik, és csúcspontját az orgazmus átélése közben éri el. Az oxitocint a "szerelem-hormonnak" is nevezik, mivel fontos szerepe van az emberek közötti társadalmi kötődés elősegítésében. Igen, ez a szinte észrevehetetlen hormon határozza meg a két ember közötti érzelmek, a vonzódás, a nemi vágy kialakulását és fenntartását.
 
Az eddigi vizsgálatok alapján tudományosan bizonyított, hogy
 • Az agyban termelődő oxitocin csökkenti a fájdalomérzetet
 • Az anyai oxitocin felkészíti a magzati agyat a szülésre
 • Az anyai kötődés kialakulásáért felel
 • A közösüléskor felszabaduló oxitocin lehet felelős a monogám kapcsolatokért - bár férfiakban az oxitocin hatását valamelyest ellensúlyozza a tesztoszteron.
 • Szerelmes embereknek magasabb az oxitocinszintje, amely szintén a kötődést erősíti
 • Az agyvízbe fecskendezett oxitocin spontán erekciót okoz
 • Fokozza a bizalmat és csökkenti a félelemérzetet

Az oxitocin termelődése fokozódik szexuális ingerek hatására. Minél több idő áll rendelkezésre az oxitocin termelődésére, tehát minél hosszabb ideig érik a szervezetet szexuális ingerek, és minél rendszeresebbek az aktusok, a hormon hatása annál intenzívebb lehet. Ezért sokkal kiegyensúlyozottabbak lehetnek azok a férfiak és nők, akik rendszeresen, intenzív szeretkezések résztvevői.

 
Az orgazmus jótékony hatásai
Tipp: Hiába az oxitocin áldásos hatása, ha a korai magömlés miatt nincs a szervezetnek elegendő ideje a hormon nagy mennyiségben való előállítására. Ha túl hamar következik be az ejakuláció, a szervezet lényegesen kevesebb hormont tud a véráramba juttatni, ezért annak hatása is kevésbé észrevehető. Ezért törekednünk kell az ejakuláció eltolásáraa szeretkezések idejének meghosszabbítására akár szünetek tartásával, akár a orgazmus késleltető szerek alkalmazásával.
 
De lássuk, hogy szuper hatás kifejtésére képes még a felszabaduló nagy mennyiségű oxitocin az emberi szervezetben.

1. Az orgazmus csökkenti a stresszt

Beverly Whipple szexológus a "The Orgasms Answer Guide" című könyvében (magyarul sajnos nem jelent meg) említ egy Carol Rinkleib Ellison nevű amerikai szexuálterapeuta által az orgazmus hatásáról készített tanulmányt, amelyben Ellison megkérdezett 2632 nőt 26 és a 90 év között a maszturbációs szokásaikról és az orgazmus átélése során tapasztalt testi hatásokról. A tanulmány a kapott válaszok alapján megállapította, hogy a maszturbálók 39 százaléka pihenési, relaxációs, lazítási célzattal végez önkielégítést. Whipple szerint ezt pihentető érzést az oxitocin idézi elő.
 
Orgazmus utánAz orgazmus átélése közben a hypothalamus idegsejtjeiből (az agyi régióból) oxitocin hormon szabadul fel és a véráramba jut. A véráramba jutott magas szintű oxitocin eljut a szervezet sejtjeibe, így elterjed az agyban is, ahol feszültségoldó, relaxáló hatást fejt ki. Az oxitocin stimulálja a melegség érzetet és a pihenést - vallja Ellison az összeállított jelentésében.
 
Ezt támasztja alá a hollandiai Groningen Egyetem kutatói által végzett kutatások eredménye is, miszerint amikor az ember orgazmust él át, az amygdala, az agynak a félelemhez és szorongáshoz társuló része, jelentősen csökkenő aktivitást mutat. Ez is az oxitocin áldásos hatásának tudható be.
 
Ezek alapján megállapítható, hogy a kiegyensúlyozott szexuális élettel rendelkező személyek könnyebben vészelik át a stresszes időszakokat, jobban alszanak, és a mentálisan is egészségesebbek. Nagyobb magabiztossággal rendelkeznek, gyakrabban van boldogság-érzetük, jobban tudnak koncentrálni. 

2. Az orgazmus távol tartja a hűtlenséget

Régóta azt valljuk, hogy a hosszú párkapcsolatokban kiemelkedően jelentős szerepe van a folyamatos és intenzív nemi életnek. Nem szabad egyik félnek sem belekényelmesedni a kapcsolatba, házasságba, és emiatt csökkenteni a szexualitásra szánt figyelmet. Így nagy lépést tehetünk a kapcsolat megromlása és a megcsalás elkerülése érdekében, ha odafigyelünk partnerünkre, és törekszünk a kiegyensúlyozott szexuális életre.
 
Ezzel szemben az elhanyagolt párkapcsolat, a gyakran elkerült együttlétek, könnyen ahhoz vezethet, hogy a partner máshol keres izgalmakat. A párkapcsolaton kívül kalandok tovább növelhetik a társak közötti távolságot, és egyértelműen a párkapcsolat végéhez vezet.
  
Mindezeket támasztja alá egy friss kutatás eredménye, miszerint a rendszeres szex távol tartja a hűtlenséget. Német kutatók 2012-ben úgy döntöttek, hogy egy kísérletet hajtanak végre az oxitocin hatásának tesztelésére. Úgy vélték, hogy a "szerelmi hormon" nagy dózisa révén a férfiak fontolóra veszik, hogy egy alkalmi kapcsolat miatt veszélyeztessék-e a fennálló (és működő) párkapcsolatukat. Ennek bizonyítására heteroszexuális párkapcsolatban élő férfiakból álló csoportot gyűjtöttek össze, amelynek tagjai:
 
 • 25-45 év között álltak,
 • nem szenvedtek hormonális zavarban,
 • nem szenvedtek krónikus betegségben,
 • monogám párkapcsolatban éltek,
 • heti 2-3 alkalommal éltek nemi életet ugyanazzal a nővel.
 
Az eredmények ellenőrzése érdekében a csoportot véletlenszerűen megosztották, egyik fele lett a vizsgált csoport, a másik fele kontrollcsoport. A vizsgált csoport tagjainak nagy mennyiségű oxicotint adtak be, míg a kontrollcsoport placebót kapott. A várakozási idő elteltével egy extrém vonzó nőhöz vezették őket egyesével, akitől meghatározott távolságra kellett megállniuk. A résztvevőket arra kérték, hogy állapítsák meg, a vonzó nő "ideális távolságban" vagy "kényelmetlen távolságban" áll-e. Azok, akik oxicotint kaptak, a dekoratív nőtől lényegesen nagyobb távolságot éreztek kényelmesebbnek a kontrollcsoportban lévő társaikhoz képest.
 
Az orgazmus hűségesebbé tehetEzen felbuzdulva egy második kísérletet is elvégeztek a német kutatók az oxitocin hatásának megismerése céljából, ehhez a kísérlethez másik, a fentiekhez hasonló csoportot hoztak létre: heteroszexuális párkapcsolatban élő 25-45 év közötti férfiak, akik nem szenvedtek hormonális zavarban, és monogám párkapcsolatban heti 2-3 alkalommal éltek nemi életet. Ebben a kísérletben a kontrollcsoportot hasonló életkorú, ám egyedülálló férfiakból állították össze. Mindkét csoport tagjai azonos mennyiségű oxitocint kaptak. A feladat itt is ugyanaz volt: minden egyént egy rendkívül vonzó nőhöz vezettek, kérték, hogy álljon egy meghatározott távolságra a nőtől, és mondja meg, ideális távolságban áll-e, esetleg hol lenne komfortosabb.
 
Azok a férfiak, akik monogám párkapcsolatban éltek körülbelül 10-15 cm-rel nagyobb távolságot érezték ideális közelségnek a dekoratív nőhöz, mint azok, akik egyedülállóak voltak.
 
A kutatók ezen kísérletek alapján azt következtetést vonták le, hogy a megnövekedett szerelem-hormon hatására a férfiak ahelyett, hogy a kapcsolatépítési szándékkal közeledtek volna az előttük álló ismeretlen nőhöz, inkább szorosabbra fűzték a kötődésüket a már meglévő partnerükhöz.
 
A kutatás eredményei alapján bebizonyosodott, hogy a rendszeres és kielégítő nemi élet erősíti a férfiak párjukhoz való kötődését, és csökkenti a hűtlenség veszélyét. Ebből következően kijelenthetjük, hogy a kielégítő szexuális élet megóvja a párkapcsolatot a félrelépéstől.

3. A női orgazmus serkenti a férfi koncentrációt

Elsőre talán meglepő megállapítás lehet, hogy a női orgazmus hogyan fejthet ki hatást a férfi koncentrációra. Erre az összefüggésre véletlenül bukkantak rá a San Francisco-i One Taste nevű szervezet tagjai. Az orgazmus emberi szervezetre ható ereje annyira jelentős, hogy a One Taste nevű szervezet az orgazmus alapú meditáció gyakorlatra helyezi a hangsúlyt, amelyben a pár mindkét tagja a női orgazmus elérésére koncentrál. Felkapottságát jól mutatja, hogy a közelmúltban a színésznő és korábbi Playmate, Karen Lorre is azt nyilatkozta, hogy napi 11 orgazmusa van a One Taste új meditációs gyakorlatának köszönhetően.
Női orgazmus
 
A meditációs tréning lényeg az összpontosítás és minden más körülmény kizárása, fókuszában pedig a női partner orgazmusa áll. Ennek keretében több gyakorlat elsajátítására is kísérletet tehetnek a párok. Kezdetben a kézzel történő stimulációval foglalkoznak, amelynek célja a partner orgazmusa. A következő szinten azzal a változtatással végzik a gyakorlatot, hogy a férfi nem érhet partnere intim területeihez - ám testének bármely más pontjához igen. Következő szinten a férfi már egyáltalán nem ér partnere testéhez, ám a kezét megfoghatja. A tréning során a cél annak elérése, hogy a férfi kommunikációjával és teljes figyelmével hozzájárulhasson a nő orgazmusához.
 
A tréningen résztvevő férfi utóbb mind azt állították, hogy különféle egészségügyi előnyöket élveznek azáltal, hogy kizárólag a nő élvezetére koncentrálnak. Ilyen előnyök voltak a kiegyensúlyozottság, fokozott energia, pozitív szemléletmód, és motiváltság. Hozzá kell tenni, hogy ennek jelentős szerepe lehet általában a meditáció szervezetre gyakorolt hatásainak is. Azonban nem tagadható, hogy a férfi önzetlensége, és a női orgazmusra való különös figyelme növeli az empátiára, az érzelmi intelligenciára való képességet, általános személyiségfejlesztő hatást eredményez, és a szorosabb szerelmi kapcsolatot támogatja.
 
Ennek hátterében szintén az oxitocin állhat, amely az erotikus élmény hatására termelődik a férfi szervezetében. Mivel minden más külső tényezőt kizár, és csak partnerére koncentrál, a női orgazmus látványa olyan stimulációt eredményezhet a férfi számára, amely az izgatottság tüneteit idézi elő. További előnye az ilyen gyakorlatoknak, hogy fokozza a férfi és nő közötti összhangot, bizalmat, és ez közvetlenül is jótékonyan hat a szexuális életükre.

4. Az orgazmus segíthet az álmatlanság leküzdésében

Szintén Whipple idéz könyvében egy másik, Ellison által végzett tanulmányt is, amelyben Ellison arról számol be, hogy a megkérdezett 1,866 amerikai nő 32 százaléka szerint a rendszeres önkielégítés motivációja az elalvás megkönnyítése. Tehát 32-uk azért végez önkielégítést elalvás előtt, hogy könnyebben el tudjon aludni, és pihentebben ébredjen. Arról már írtunk, hogy az orgazmus segíti a pihenést, de milyen hatással van alvásra? Nincs tudományos magyarázat a kérdésre, senki nem tudja biztosan, bár egyes kutatók és szexuálterapeuták elmélete szerint más neurokémiai anyagok, például az endorfinok orgazmus közbeni felszabadulása nyugtató hatást gyakorolhat az agyra, feltehetően ez eredményez pihentető alvást.
 
Ám tudományos bizonyíték hiányában is a legtöbben saját magukon is megtapasztalhatták, hogy egy kielégítő szex után sokkal könnyebb az alvás, és boldogabb az ébredés.

5. A férfi ejakuláció csökkenti a női depressziót – a sperma jótékony hatása

A New York-i Állami Egyetemen főiskolai hallgatók között végzett tanulmány arra világított rá, hogy a rendszeresen óvszer nélküli szexuális életet élő nőknél számottevően kevesebb depressziós jel mutatkozik, mint azoknál, akik óvszert használtak, vagy nincs részük rendszeresen szexben.
 
Mit is jelent ez? A férfiak orgazmusa ejakuláció bekövetkezésével jár (ez alól vannak kivételek, amelyről már a magömlés nélküli orgazmusról szóló cikkünkben  írtunk). Az ejakuláció során a péniszből sperma lövell ki, amely antidepresszánsként hat a nők szervezetére. A kutatók felhívják a figyelmet azonban arra is, hogy a védekezés nélkül intim együttlét STD-hez (nemi úton terjedő betegségek összefoglaló neve) vagy nem tervezett terhességhez vezethet, ezért nem vonható kétségbe az óvszeres védekezés fontossága. Ám monogám kapcsolatban, a fogamzásgátló gyógyszer mellett a női szervezettel érintkező, ejakuláció során kilövellő sperma jótékony hat.
 
A tanulmány vezető pszichológusa, Gordon Gallup elmondta azt is, hogy véleménye szerint a sperma fokozza a nő hangulatát, mert abban a hangulat javítását szolgáló hormonok rejlenek. További érdekesség Gallup szerint, hogy a hormonok többségét a hüvelyben történő ejakuláció után röviddel a nő véréből tudták kimutatni. Ez is a kutatók álláspontját erősíti.

6. Segít enyhíteni a fájdalmat

"Van némi bizonyíték arra, hogy az orgazmus mindenféle fájdalmat feloldhat - beleértve az ízületi gyulladást, a műtét utáni fájdalmat, és még a szülés alatt fellépő fájdalmat is” - nyilatkozta a tervezett női termékenységgel foglalkozó szakember, Lisa Stern. Ez az orgazmus során felszabaduló jelentős mennyiségű oxitocin és az endorfin hormonok fájdalomcsillapító hatásának köszönhető Beverly Whipple szerint, aki azt állapította meg, hogy a nők fájdalom-toleranciája és fájdalom-érzékelése 74,6% - 106,7% -kal nőtt, amikor a fennálló állandó fájdalom közben orgazmust éltek át.
 
Ezek alapján már nem is annyira meglepő, ha egyes fétisek gyakorlóiban a fájdalom átélése szexuális stimuláló hatással bír. A szándékosan, mégis kontrollált keretek között okozott fájdalom az erre fogékonyabbak körében kifejezetten izgató hatással bír, amely a hormonjaik játékának eredménye. 

7. Orgazmus a megfázás ellen

Orgazmus a megfázás ellen
Egy német egyetemen végzett tanulmány 11 meghűléses megbetegedésben szenvedő embert vizsgált, akiket arra kértek, hogy a megfigyelés végéig emelt számban maszturbáljanak. Eközben az alanyokat folyamatos megfigyelés alá vonták, és felfedezték, hogy a nemi izgatottság és rendszeres az orgazmus növeli a kórokozók elleni sejtek, a leukociták számát. Ez azt jelenti, hogy az emberek betegség idején átélt orgazmusa aktivizálja az immunrendszer védelmi funkcióit ellátó sejteket, amelyek ezáltal gyorsabban képesek hatástalanítani a kórokozókat.
 
Természetesen egyik betegség sem kezelhető önmagában orgazmus gyakori átélésével, azonban ebből egyértelműen látszik, hogy a betegségek idején a szex megvonása nem gyorsítja a gyógyulási folyamatot, sőt éppen a folyamatos orgazmus segítheti a gyorsabb gyógyulást.

8. A rendszeres orgazmus segíthet tovább élni

1997-ben egy Wales-i kutatócsoport úgy döntött, hogy megvizsgálja az orgazmus és a halandóság közötti kapcsolatot. A korai szívinfarktusban elhunyt 918 férfi szexuális szokásait és az intim együttlétek gyakoriságát tanulmányozták. Megállapították, hogy az elhunytak között kimagaslóan magas volt azon férfiak aránya, akik átlagosan havonta egy alkalommal éltek át orgazmust, míg a legalacsonyabb azon férfiak száma volt, akik hetente 2-3 alkalommal szeretkeztek. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a szexuális aktivitás védőhatást gyakorol a férfiak egészségére, a különösen a szív és érrendszer állapotára gyakorol jótékony hatást.
 
Rendszeres orgazmus hosszabb életet ígérA női orgazmusok élettartamra gyakorolt hatásait első alkalommal Howard S. Friedman PhD kezdte vizsgálni. A kutatás alapjául szolgáló informálódás során rátalált Lewis Terman pszichológus 1941-ben végzett házastársi elégedettségi tanulmányára, amely során 1.500 kaliforniai pár nemi életét vizsgálta a pszichológus. Terman rögzítette a vizsgált párok orgazmusának gyakoriságát is. Húsz évvel később Friedman és munkatársai áttanulmányozták Terman adatait, és összevették a kutatásban résztvevő nők aktuális (Friedman korabeli) életkori adataival. Azt találták, hogy azok a nők, akik rendszeres orgazmusról és gyakori, kielégítő szexualitásról vallottak korábban, általában hosszabb ideig éltek, mint azon társaik, akik kevésbé kielégítő szexuális életet éltek.
 
Ebből következően arra a következtetésre jutottak, hogy a rendszeres és kielégítő szexuális életet érők várható életkora magasabb.

9. Az orgazmus nagyobb teljesítményt hozhat ki

Az orgazmus során megnövekszik a vérnyomás, fokozódik a vér áramlásának sebessége a szervezetedben, így az agyad is. Augusztusban a Rutgers kutatói, Barry Komisaruk és Nan Wise kutatók a női alanyokat kértek arra, hogy maszturbáljanak miközben egy MRI gépben feküdtek, amely az agy vérellátását és aktivitását mérte.  Amikor a nők orgazmust éltek át, mérhetően megnövekedett az agy minden részének vérellátása, ezzel fokozták a sejtek tápanyag- és az oxigénellátottságát. A fokozott vérellátás az agyi funkciók javulását eredményezheti hosszú távon férfiaknál és nőknél egyaránt, amely motiváltabbá tehet, és fokozott mentális teljesítményt eredményezhet.
 
Az egész test magas szintű vérellátottsága az izmok erősödését, és a fizikai teljesítőképesség maximalizálást is eredményezi. Hasonló hatás tapasztalható a rendszeres sportolás közben is. Mitöbb a szexuális és a sporttevékenységek egymást is egyaránt erősítik, mindkettő támogatja a jobb fizikai és mentális kondíciót, a koncentrációt, és motiváltabbá tesz. 
 
Tipp: A maximális teljesítményhez hozzátartozik a megfelelő erekció elérése és fenntartása, az ejakuláció késleltetése, és a női vágyakat kielégítő technikák elsajátítása. Az ejakuláció késleltetésében a világon egyedülálló hatást nyújt az ősi kínai recept alapján készített Rui Shen Prémium Ejakuláció Késleltető Olaj, mindezt mellékhatások nélkül. Prémium minőség a szexben!
rui shen késleltető olajRui Shen Orgazmus Késleltető Olaj - további információkért kattints ide!

10. Orgazmussal a fiatalságért

Az orgazmus fiatalítFelejtsd el a botoxot, az orgazmus jobb! Dr. David Weeks, brit klinikai szakpszichológus a Royal Edinburgh Kórházban 10 évet töltött el azzal, hogy különböző életkorú férfiak és nők ezreit kérdezte szexuális életükről. Felfedezte, hogy a 40 és 50 év közöttiek korcsoportjában azok a személyek, akik azt állították, hogy legalább 50 százalékkal többet szexelnek az átlagos értéknél, jobb kondícióban voltak, erősebb kisugárzással, és egészségesebb szervezettel rendelkeztek. Ez a tanulmány sem részletezi kifejezetten, hogy az orgazmus miért teszi fiatalabbá az embereket, Weeks azt mondja, hogy az eredmények hátterében valószínűleg az együttlétek során felszabaduló emberi növekedési hormon állhat, amely rugalmasabb bőrt, jobb állóképességet, és boldogság érzést kölcsönöz.

11. Az öregedés nem kizáró ok, épp ellenkezőleg

Nincs okunk abbahagyni a szexet, ha idősebbé válunk. Valójában még nagyobb az esély arra, hogy nagyobb élvezetet érj el idősebb korban. Az American Journal of Medicine egyik tanulmánya szerint a nőkben a szexuális elégedettség az életkorral nő. A Kaliforniai Egyetem kutatói 806 nőt tanulmányozták, a vizsgálat célja azon a nők nemi aktivitásának mérése volt, akiknek a középértékű életkora 67 év volt, és mindegyikük postmenopauzális volt. A megállapítások szerint a szexuális elégedettség ténylegesen nőtt az életkorral, és a 80 évnél idősebb nők mintegy fele szinte mindig vagy majdnem mindig beszámolt orgazmusról. Az orgazmus fiatalabbá tesz.
 
Összeállításunkból kiderül, hogy az orgazmus mennyi jótékony élettani hatással bír mind a férfik, mind a nők esetében, ezért mindenkit csak buzdítani tudunk arra kortól, nemtől, és minden körülménytől függetlenül, hogy törekedjen a teljes, rendszeres és kielégítő szexualitás fenntartására.