Ingyen óvszer!

Ingyen óvszer!

Ingyen óvszer a nemi betegségek elleni harcban! - A nemi úton terjedő betegségek, mint az AIDS megelőzéséhez nincs semmi másra szükség csak egy kis odafigyelésre, ami a többek között óvszer használatát jelenti. Itt egy nagyszerű kezdeményezés, hogy ingyen biztonsághoz, óvszerhez juss!

Cégünk számára rendkívül fontos a tudatos társadalmi felelősségvállalás, amely három pilléren nyugszik. Ez a három elem a cég működési elveit is jelenti.
 
  • Az első és a legfontosabb, az ügyfelek megelégedettsége, amelyet az eredeti és magas minőségű termékek révén, illetve a segítő és szolgálatkész ügyfélszolgálattal, továbbá a diszkrét módon szállított csomagokkal igyekszünk elérni.
  • Ezen felül törekszünk a tisztességes üzletvitelre, így mindig kérjük kedves vásárlóinkat, hogy a termékekkel kapcsolatos nem csak pozitív, hanem negatív észrevételeiket is osszák meg velünk. Ezáltal szeretnénk elérni azt, hogy a folyamatosan bővülő termékpalettánk csak a valóban eredményes készítményeket tartalmazza.
  • A harmadik pillér a mecénás tevékenységek, azaz valamilyen társadalmi probléma elleni küzdelemben való részvétel, társadalmi célok megvalósításában való közreműködést jelenti.
 
Mind a három pillér nagyon fontos számunkra, ezért igyekszünk mindegyik területen a lehető legjobbakká válni, és ennek tükrében szeretnénk résztvenni egy társadalmi betegség elleni küzdelembe. 
 
Holisztikus szemléletmódunknak eleget téve, igyekeztünk minél több társadalmi betegséget minél mélyebben megismerni és az azokhoz kapcsolódó alapítványokat felkutatni. Ezek után arra a következtetésre jutottunk, hogy azon embereken szeretnénk segíteni, akik HIV vírussal nem fertőzöttek és szeretnének egészséges, biztonságos nemi életet élni.
 
A köztudatban jelen van az AIDS és a HIV kifejezés, viszont nagyon sokan mégsem tudják azt, hogy melyik mit jelent vagy mi a különbség a kettő között, illetve ,hogyan is kapcsolódik egymáshoz ez a két kifejezés. Ezért elsőkörben szeretnénk letisztázni az AIDS-szel és a HIV-vel kapcsolatos alap álláspontokat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy megértsük, miért ilyen nehéz a velük való küzdelem, illetve mit kell tenni annak érdekében, hogy elkerüljük az esetleges megfertőzést.
 
Az AIDS (Acquired Immunodeficiency Syndrome) vagyis szerzett immunhiányos tünetegyüttes kórokozója a HIV (Human Immunodeficiency Virus) azaz emberi immunhiányt okozó vírus, amelyet ellentétben néhány más vírussal ezt az emberei szervezet nem képes leküzdeni. Ez azt jelenti, hogy a fertőzött az élete végéig fertőző és fertőzött marad. A HIV fertőzés jelenleg nem gyógyítható, de kezelhető és karbantartható állapot. A HIV fertőzés hatással van az immunrendszer egyes sejtjeire, ezért kezelés nélkül a szervezet legyengül és nem képes leküzdeni a fertőzéseket, megbetegedéseket. Azonban a megfelelő orvosi ellátással, életmód tanácsadással és támogatással, továbbá antiretrovirális kezeléssel az élettartam meghosszabbítható, az élet minőség megőrizhető. Az időben felfedezett HIV fertőzés jól karbantartható, a jelenleg elérhető és alkalmazható gyógyszerekkel a vírusszám jelentősen csökkenthető. Sok téves hír kering a megfertőződés lehetséges módjairól. Valójában, a HIV kizárólag a fertőzött olyan testnedveivel terjed, amelyben a vírus nagy mennyiségben van jelen.
 
Például:
  • vér,
  • ondó/ hüvely váladék,
  • anyatej.

A fertőződés leggyakoribb oka a védekezés, vagyis óvszer nélküli szexuális együttlét és a drogfogyasztáskor a közös tű, vagy fecskendő használata. A fertőzött személy más testnedveiben, példának okárért nyálban, vizeletben, székletben, izzadságban vagy könnyben, nagyon kis számban található meg, azaz a vírusok száma elenyésző és így fertőzést nem okoz.
Mindezek után tudatosítani szükséges azt a tényt, hogy az AIDS esetén törekedni kell a megelőzésre, azaz az óvszer használatára, mivel megfertőződés esetén kigyógyulásra, a jelenlegi elérhető gyógyszerek és kezelésekkel nem lehetséges csak egyfajta karbantartásra van lehetőség.
Gondolhatnánk, hogy a modern orvostudománynak köszönhetően biztosan csökken az AIDS beteg száma. De NEM!
Az Országos Epidemiológiai Központ EPINFO című kiadványában kiadott statisztikai adatok alapján pont az látható, hogy évről évre nő a HIV vírussal fertőzöttek száma. Mindezt, vagyis a Magyarországi helyzetet az általuk készített táblázat is reprezentálja. Az itt olvasható számadatok csak megközelíthetőnek vehetjük, mivel ez csupán a regisztrált eseteket jelenti és a tünetmentes HIV fertőzöttek száma ennek a számnak akár három vagy négyszerese is lehet!
 
Abban az esetben is fontos HIV szűrésre elmenni ha:
  • nem biztonságos szexben volt részed (HIV fertőzöttség szempontjából)
  • közös tű vagy fecskendőt használtál (pld: intravénás kábítószer használat esetén)
  • HIV fertőzött ellátása közben a személy vérével érintkezett vagy a vérvételi eszköz sérülése után lehetséges a fertőzés esélye
 
Az Országos Epidemiológiai Központ adataiból jól látható, hogy mind a férfiakat és nőket is érinti a betegség. A fent említett fertőzési módok közül a legtöbb esetben nemi úton történő fertőződésről lehet beszélni, amelyek esetében elmondható, hogy egy aprócska odafigyeléssel, vagyis óvszer használatával megelőzhette volna a bajt. A nemi úton történő fertőzés miatt az úgynevezett rizikócsoportba, vagyis a legveszélyeztetettebbek közé azok tartoznak, akik a partnerüket gyakran váltogatják (heteroszexuálisok), a homo- és biszexuális férfiak, az intravénás kábítószer-élvezők és szexuális partnereik, a prostituáltak és klienseik, valamint azok partnerei.
 
Továbbá az is jól látható, hogy 1985 és 2015 között, az eltelt 30 év alatt az újonnan regisztrált HIV fertőzöttek száma közel 17-szeresére, az AIDS betegek pedig 0 főről 43 főre növekedett meg. A számok segítségével bizonyítható és még jobban megérthetjük az AIDS elleni küzdelem fontosságát. A nem újonnan regisztráltak, vagyis a HIV- vel élők száma drasztikusan megnőtt, méghozzá 16 főről 2747 főre, vagyis közel 172- szeresére, ami egy nagyon rémisztő adat.
 
Gondoljuk át ezt a 2747-es számot, mivel ez még ennél is több lehet a valóságban! (Gondolj csak bele, hazánk fővárosában sétálva, nagy valószínűséggel egy órán belül minimum egy HIV vírussal fertőzött ember mellett mehetsz el, úgy hogy ránézésre nem tudod megállapítani róla, mivel külsőre nem meghatározható egy személyről, hogy fertőzött vagy sem, így mindig érdemes magadnál tartani óvszert arra az esetre, ha sor kerülne nemi aktusra.) Miért is? Mert ez csak az elmúlt évek alatt és az újonnan regisztrált betegeket jelenti. Ez a szám már nem tartalmazza az elhunyt betegeket és ez csupán azoknak az emberek a száma, akik mertek elmenni egy kivizsgálásra, akik mertek szakorvost felkeresni, akik merték felvállalni a problémájukat. Mindezt miért? Mert ők tudatában voltak/ vannak, hogy HIV vírussal fertőzöttek. De nem csak maguk miatt, hanem a körülöttük élő emberek miatt is cselekedniük kellett, és ami akkor egy apró megelőzés lett volna, most már az életük végéig tartó, mindennapos odafigyelés és küzdelem. Miért? Mert függetlenül attól, hogy aktuális partnerről vagy élete szerelméről is legyen szó, de a cél az, hogy ne fertőzze meg az illetőt. Nem kell hozzá semmi más, kizárólag óvszer.
 
A táblázat aljára érve felmerülhet a kérdés, mi történt 2015 után? Mi a helyzet a HIV elleni harccal? Nyugat-Európában és Észak-Amerikában az elmúlt években a betegséget visszaszorították, viszont Ázsia és Afrika egyes régióiról sajnos ez továbbra sem mondható el. A modern tudomány és a gyógyszer fejlesztéseknek köszönhetően létezik az a terápiás megoldás, amellyel sikeresen meg lehet akadályozni a HIV vírus átadását, a HIV járvány terjedését. A WHO (World Health Organisaiton, Egészségügyi Világszervezet) egyik hivatalos szervezete az UNAIDS, amely az AIDS és a HIV témájával foglalkozik. 2014-ben meghatározták azt a célkitűzést, hogy 2020-ra a rég óta alkalmazott 90-90-90-es szabályt szeretnék megvalósítani, ami azt jelenti, hogy a még ismeretlen HIV fertőzöttek 90%-át megtalálják a szűrőprogramokkal, a kiszűrt személyek 90%-a részesüljön terápiás kezelésben illetve a fertőzöttek, akik a gyógyszerüket szedik, vagyis HIV-vel élők, a 90%-uknál a vérükben a vírusszint a kimutatható szint alá csökkenjen, mert ez azt jelenti, hogy a tovább fertőzés esélye már minimális. Mivel a kitűzött év 2020 és a végső eredmény még várat magára, így kíváncsian kerestük a választ, hogy 2018-ban hogyan állnak a százalékok.
 
Európáról összességében elmondható, hogy az emberek 81% -át diagnosztizálták, a 84% -uk kezelésben részesült és 88%-uk vírusszámát pedig sikerült leszorítani.
 
Viszont Európán belül is tapasztaltak különbségeket. Nyugat-Európában: 84%-88%-90%, Kelet-Európában: 57%-45%-57%. Ezek alapján, számokkal jól alátámasztható választ kaptunk arra, hogy még mindig nem mi állunk nyerésre az AIDS elleni harcban.  Még jobban fel kell hívni az emberek figyelmét a szűrés fontosságára akár több kommunikációs csatorna bevetésével, mert úgy tűnik, hogy nem érnek el vele minden embert. Vagy éppen a célcsoport elérése jelenti a problémát, illetve az is lehetséges akadály, hogy 4 HIV vírussal fertőzött emberből minimum 1 az, aki nem tud a saját betegségéről. Az UNAIDS szervezetben közreműködő szakorvosok szerint törekedni kellene a tudatosabb óvszer használatra és az egyéb, biztonságos szexuális élethez szükséges íratlan szabályok beiktatására. A szexedukáció, vagyis a biztonságos együttlét és óvszer alkalmazásának tanítása az alacsony százalékot produkáló országokban valószínűleg nem ér révbe és azon kellene tovább munkálkodni, hogy az elengedhetetlen információk átadását követően az emberek be is tartsák azokat.  Ezen általános megoldások mellett az elmúlt időszak megnövekedett statisztikái arra is fény derítettek, hogy szükséges az egyéb STI fertőzések, azaz a szexuális úton terjedő fertőzések megfigyelése, mivel azokkal párhuzamosan megjelenhet a HIV vírus is.
 
Ezek után azt a következtetést vontuk le, hogy mindenképpen szerepet szeretnénk vállalni az AIDS tovább terjedésének megelőzésében, amely a mi esetünkben nem a tudás átadását jelenti, mint az UNAIDS szervezetnél, hanem a HIV megelőzését szolgáló eszköz, vagyis az óvszerhez való ingyenes hozzájutást teszi lehetővé.
 
Azon túl, hogy szörnyűnek tartjuk a betegek számának növekedését, pedig kis odafigyeléssel megelőzhető lenne a baj bekövetkezése, további sajnálattal vettük, (már amennyire kiterjed ismeretünk) hogy Magyarországon kevés példa volt arra, hogy egy profitorientált szervezet ingyen óvszerek adományozásával olyan kampányba kezdett volna, amellyel segítené mind a prevenciós gondolkodásmódot, mind a beteg emberek szexuális életét úgy, hogy figyelmet szentelnek a betegség továbbadásának esélytelenségére.
 
Társadalmi felelősségvállalás szellemében úgy döntöttünk, hogy mivel a megelőzés leghatékonyabb (bár nem 100 %-os) módja a megfelelő óvszer használata, ezért biztosítani szeretnénk ingyen óvszereket. Jelen helyzetben 500 igénylő személyhez, fejenként 3db ingyen óvszert szeretnénk eljuttatni, annak reményében, hogy az ingyen óvszer kampányunk sikeresen záródik le, szeretnénk ezt kampány sorozattá növelni, mivel minél több embernek kívánunk segítséget nyújtani, mindezt ingyen!
 
 
Mit is tartalmaz az ingyen csomag? 3 darab ingyen óvszert!
Az ingyen csomag tartalma három darab ingyen kondom. Az óvszerek márkája AMOR, amely egy minőségi, német termék, amit a legújabb elektronikai eszközök segítségével tesztelnek. A minőségen túl pedig három különböző óvszert biztosítunk az ingyenes csomagban. 
 
 
Mire számíthatsz, ha megigényled az ingyen óvszer csomagot?
Számunkra mindig az ügyfél elégedettsége áll a központban és a diszkréció! Ezért kényelmes módon, házhoz kapod meg az ingyen óvszer csomagot. A diszkrécióról pedig az egyszerű, fehér boríték gondoskodik, amelyen csak a Te címed és neved fog szerepelni. Továbbá a termékek sérülése elkerülése miatt, ezek a kívülről hétköznapinak tűnő borítékok, belülről buborékos biztonsági réteggel vannak ellátva, annak érdekében, hogy megfelelő minőségben jusson el hozzád az ingyen óvszer csomag az igénylést követően.
 
 
Mit kell tenned ahhoz, hogy számodra is megküldjük az ingyen óvszer csomagot?
Abban az esetben, ha csak az ingyen óvszer csomagra tartasz igényt, akkor az alábbi linkre kattintva rögtön elérhetővé válik számodra a „megrendelő” felület, ahol a megszokott adatokra van szükségünk.
Mindenesetre a kiküldéshez a nevedre és a címedre szükség lesz, ahova megküldjük számodra postai úton az ingyen óvszer csomagot, mely hagyományos levélhez hasonlóan a postaládába fog érkezni. A személyi jogok tiszteletben tartása miatt, biztosíthatunk afelől, hogy nevedet és a címedet, illetve azt, hogy megigényelted az ingyen óvszer csomagot sehol sem fog megjelenni, harmadik félnek nem adjuk ki ezeket az információkat. Teljes diszkrécióval kezeljük az adatokat az ingyen óvszer kampány során is. Azon okból, hogy szeretnénk minél több embernek segíteni és minél több embernek eljuttatni az ingyen óvszereket, ezért egy személynek a kívánt címre, egy héten belül csak egyszer áll módunkban kiküldeni az ingyen óvszer csomagot. A megrendelés adatait (név, cím, telefonszám, e-mail cím) külön ellenörzésnek vetjük alá, így kiszűrve az azonos személynek történő többszöri kézbesítést.
 
Fontos tudni, hogy az ingyen óvszer csomagot postai úton biztosítjuk számodra. Előnye az, hogy gyorsan, akár 2-3 munkanap alatt kiérkezik hozzád az ingyen óvszer csomag, méghozzá házhoz a postaládádba, így neked nem szükséges a szállító érkezése miatt aggódnod, illetve azon fáradoznod, hogy a legközelebbi postára ellátogass. Azon felül, hogy rövid idő alatt, kényelmesen otthonodba érkezik meg az ingyen óvszer, a fehér boríték biztosítja a diszkréciót, mivel a buborékos réteggel ellátott egyszerű boríték nem kitapintható és még a termékek sem sérülhetnek meg.
 
Abban az esetben, ha az ingyen óvszer csomag mellett egyéb termékeket is szeretnél rendelni, akkor a kiszállítási mód eltérhet a postai módtól illetve ekkor a szállítási díj a megrendelőt terheli, mint egy általános rendelés esetén. Viszont ettől függetlenül az ingyenes óvszer csomag, vagyis a három óvszer továbbra is ingyenesen kerül kiküldésre a többi megrendelt termékkel egyszerre.
 
Mivel a csomag tartalma, azaz a három darab óvszer ingyen érhető el, továbbá a rendelési költséget sem kell megtérítenie az igénylőnek, így kijelenthető, hogy ez egy teljesen ingyenes óvszer csomag! Ennek, illetve annak függvényében, hogy segítő szándékkal hoztuk létre ezt az ingyen óvszer kampányt, nem áll módunkban visszaküldést és/vagy reklamációt fogadni. Viszont bármilyen észrevétel esetén ügyfélszolgálatunk szívesen áll az ingyen óvszer kampányban résztvevők szolgálatára is. 
 
Annak reményében, hogy más cégek is hasonló szemléletmóddal rendelkeznek és felkeltettük az ingyen óvszer kampányunkkal a figyelmüket az AIDS betegség megelőzésének és kezelésének fontosságára, nyitottak vagyunk bármilyen jellegű együttműködésre, amelyek azt a célt szolgálnák, hogy tovább folytathassuk mecénás tevékenységünket és további ingyen óvszert juttassunk el minél több igénylő személynek. 
 

További hírek