Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
+36303085151

Megoldások a szülés utáni szexre!

Az elmúlt hetekben egyre több telefonos megkeresés volt azzal kapcsolatosan, hogy mit tudnánk ajánlani azoknak a hölgyeknek, akik nemrégiben szültek.  Első körben, összegyűjtöttük a legfontosabb információkat, hogy a férfiak is megértsék mi is történik a nőkkel a szülést követően. Illetve a felmerülő szexuális problémákra szeretnénk tanácsot nyújtani nektek ahhoz, hogy újra élvezetes szexben legyetek részetek a szülést követően. 

Újdonsült apukák és anyukák, figyelem!

Talán orvosi utasítás miatt nincs szex a szülést követően? Vagy esetleg a szex iránti étvágy nem olyan, mint régen?

Itt egy kis áttekintés arról, hogy miért is történik mindez veletek illetve néhány jó tanácsot is belecsemésztünk nektek, hogy megtaláljátok a lehető legjobb megoldást az átmeneti problémátokra. Itt az idő, hogy a szülést követően visszatérjetek a szex világába!

Szokták mondani: az első szex szülés után sok pár számára olyan is lehet akár, mint a "második első". Természetes dolog, hogy a szülést követően az első szexuális alkalom egyben izgatottsággal és bizonytalansággal is jár. Na, de egyáltalán mikor megengedett/szabad újra szexelni a szülést követően? Normális állapot az, hogyha kezdetekben még egyáltalán semmi kedvünk nincs hozzá? De ha mégis vágyakozunk szexre, akkor mikre kell figyelni?

Szülést követően mikortól megengedett a szex?

A legtöbb nőgyógyász azt javasolja, hogy a szülést követő 4-6 hétben érdemes lemondani a szexről, egészségügyi okok miatt. Mivel ennyi időre van szüksége az anyaméhnek ahhoz, hogy visszaalakuljon, továbbá a szülési sebek vagy a császármetszés esetén is a hegnek ennyi időre van szüksége ahhoz, hogy begyógyuljon és a gyermekágyi folyás elapadjon. Abban az esetben, ha már az ajánlott tilalmi idő eltelte előtt kedvet kapnátok hozzá, semmi gond hiszen alapvetően semmi sem tiltja. A fertőzések elkerülése miatt, javasolt a gyermekágyi folyás elapadásáig óvszert használni. Illetve nagy hangsúlyt kell fektetni a higiéniára is, mivel amikor még a gyermekágyi folyásnak nincs vége, akkor az azt jelenti, hogy a méhlepény leválása során keletkező sebek még korántsem gyógyultak be, így megnőhet a fertőzés veszélye. Tehát az, hogy a szülés után mikor kerül sor az első szexre az teljsen változó: némely pár egy hónapot sem várnak, miközben mások fél évet, vagy akár egy évet is képesek várni vele, hiszen az egészség az első. Szakértői megkérdezések alapján elmondható, hogy a szülést követően a párok átlagosan 3 hónapot várnak az első együttlétre.

A szülés utáni első szextől való félelem!

Természetes dolog az, ha az újdonsült kismamák tartanak a szülés utáni első szextől, mert bizony amíg az anyaméh nem szűkül újra össze, kellemetlen érzés lehet, amikor a hímvessző behatol a hüvelybe. Ezért az első időszakban ajánlott olyan pózokat választani amiknél a partner nem hatol be olyan mélyen a vaginába, ilyen példának okáért a kanál póz. Ebben a pózban egymásnak háttal vagytok, mint a kiskanalak a fiókban, a nő kissé megemeli a lábát, mert így könnyebb a behatolás hátulról. Ez egy nagyon kényelmes pozíció, amit a férfiak is nagyon kedvelnek, mivel ebben a helyzetben a kezeik nyugodtan elkalandozhatnak a test bármely területe felé. 

Ezenfelül a szülés után sok nő hüvelye fáj és nyomásra érzékeny. A még be nem gyógyult császár vagy gátvarrat is sérülhet abban az esetben, ha túl hamar és nem megfelelő óvatossággal vágtok bele az első együttlétbe a szülést követően. Tehát, ezért javasolt a türelem és várakozás, hogy a szülési sérülések teljesmértékben begyógyuljanak és a méhnek is legyen ideje a visszaalakulásra. Ha a fájdalom és az irritáció is elmúlt, valamint a sebek is begyógyultak akkor már nincs akadálya a szexnek. Jó tanács: mivel senki sem egyforma, lassan haladjatok és tapasztaljátok meg hogyan kellemes a szex azért, hogy ne fájdalmas és kellemetlen élmény legyen a szülés utáni szex.

Szülés után kitágul a vagina!

Sokak által feltett kérdés, hiszen mind a férfiak és a nők is azon aggódnak, hogy a szülést követően a hüvely kitágulhat. Ez a félelem igazából érthető, de szerencsére azonban ez megalapozatlan, mert a vagina rendelkezik azzal a tulajdonsággal, hogy a szülés alatt kitágul majd újra összehúzódik. Ez a folyamat természetesen időt igényel, normál esetben a hüvely 1-2 hét után újra megerősödik és visszakerül az eredeti állapotába. Ha szeretnétek ezt a folyamatot meggyorsítani, akkor intimtorna és a medence erősítésével kell foglalkozni. A célzott gyakorlatok elősegíthetik azt, hogy a terhesség és a szülés miatt meggyengült izmok, mint például medencefenék izmok is megerősödjenek. Ebben nagyszerű társad lehet a COME FIT4 medencefenék erősítő. A szülés utáni kitágult vaginára megoldás lehet még azon termékek, amelyek kifejezetten vagina szűkítő hatásúak: XXS Vaginaszűkítő spray, Boo Vaginaszűkítő krém vagy a Virgin Tight, ami nem csak vagina szűkítő hanem még csikló izgató hatással is bír.  

A szülés utáni hüvelyszárazság!

Valóban sok nő számára problémát okoz a hüvelyszárazság, ami eléggé kellemetlen tud lenni szex közben. Főleg a szoptató anyáknál fordul elő a szülés utáni hüvelyszárazság, mivel a szoptatás miatt csökken az ösztrogénszint a vérben, ami negatívan hat a hüvelyváladék termelődésére a vagina nyálkamirigyében. Emiatt ajánljuk, hogy használjatok valamilyen síkosítót. Semmi gond nincs, a szoptatás után az ösztrogénszint majd újra be fog állni a normális értékre és nem fog gondot okozni az állandó hüvelyiszárazság. A vásárlói vélemények alapján leginkább a bio síkosítókat ajánljuk, mint például a HOT Nature Aloe Vera tartalmú síkosítót vagy a HOT BIO Sensitive síkosítót, ami még a legérzékenyebb bőrűeknek is nagy kedvence.

Szülés után nincs szexuális étvágy!

Egy gyermek születése után teljsen megváltoznak még a hétköznapok is vele együtt párkapcsolatok. Hiszen az első időszakban minden energia és figyelem a babára irányul és nem pont a párkapcsolatra és azon belül is a szexre. A libidó  csökkenése a gyermekágyi időszak alatt úgymond megszokott, pontosan az előbb említett dolgok miatt. A mindennapok során a baba körül forog a világ és a nap végére fáradtság és kimerültség jellemzi az anyukákat. Mindemelett meg kell küzdenie mind a testi és hormonális változásokkal is, amik olykor fájdalommal vagy testi panasszal is járhatnak. De sok férfi is küzd azzal a félelemmel, hogy a testi és szexuális érintkezés során nehogy fájdalmat okozzon párjának. Tehát, a szülést követően a szex egy új kihívást is jelenthet akár a pároknak, hiszen újra meg kell tapasztalni azt, hogy mi okoz örömet mind a két félnek illetve a nők esetén szükség lehet némi segítségre, hogy a szex utáni vágyakozás újra a régi legyen. Ha fenáll a csökkent szexuális vágy, akkor javasoljuk kipróbálásra a különböző libidó növelő kapszulákat vagy a vágyfokozó cseppeket. 

Abban az esetben, ha további kérdésetek lenne, akkor állunk rendelkezésetekre a +36-30/308-5151-s telefonszámon!

-Késleltetés.hu-