Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
+36303085151

Libidó, vágyfokozás elérhető megoldásai!

Csökkent szexuális vágy? Nálunk van rá megoldás, hogy újra felpezsdítsd a tüzet a hálószobában.

 

 

Mit gondolsz: a fogamzásgátló módszerek megjelenésével és egyre szélesebb körben való elterjedésével teljes mértékben megváltozott a nők szexualitása?

Valóban így lett, hiszen bárki számára elérhetőek lettek a különböző fogamzásgátló módszerek, amelyekkel egyenes út vezetett a teljes „szexuális szabadsághoz”.

 
 
 

Amit érdemes leszögezni az az, hogy a kezdeti fogamzásgátló tabletták még nem hormonális módszerek voltak és ezért a szexuális étvágyat nem befolyásolták túlságosan. Viszont a hormonális fogamzásgátlás megjelenésével egyben egy újabb szexuális örömöt befolyásoló probléma jelentkezett a nők többségénél. Hiszen a megfigyelések, kutatások is azt igazolják, hogy a hormon tartalmú tabletták szedése (a megfigyelt nők esetében) jelentősen csökkentette a nők szexuális étvágyát, más néven a libidót.

"Az FSD egy igen gyakori rendellenesség, és ötből két nő legalább egyszer találkozik vele élete során. Az egyik legkellemetlenebb tünet az alacsony szexuális vágy, amelynek oka könnyen lehet, hogy a fogamzásgátló okozta hormonszint-változás" - nyilatkozta Dr. Lisa Maria Wallwiener, a Heidelberg Egyetem kutatója.

 

Akkor mit is jelent az FSD?

Az FSD vagyis a női szexuális diszfunkció, ami egy olyan egészségügyi zavart jelent, aminek leggyakoribb tünete az alacsony libidó és az elégtelen szexuális élvezet. A diszfunkció leggyakoribb okozója közé sorolható például a stressz, a biológiai sérülékenység és más érzelmi tényező.  Sokan nem is gondolnak bele viszont egyértelmű a kérdés: Vajon a hormontartalmú fogamzásgátló használata milyen módon (közvetlenül vagy közvetetten) avatkozik bele a szervezet kémiai működésébe és ez által hogyan változtatja meg a nők szexuális étvágyát?

Sokszor hallottuk már azt a kijelentést, hogy ha valaki fogamzásgátlót szed, akkor kevésbé is kívánja a szexet. Éppen ezért, hogy csak szóbeszéd volt, a kutatókat is el kezdte foglalkoztatni ez a téma és többen utánajártak ennek a kijelentésnek, amiből a következő eredmények születtek:

Az egyik kutatás esetén a tudósok összesen 1.046 fő, önkéntes nőt vizsgáltak meg, akik mind alkalmaztak valamilyen fogamzásgátló módszert. Érdekes módon, e nők 32,4 százaléka számított veszélyeztetettnek az FSD szempontjából, illetve 20,4 százalékuknak voltak más, egyéb szexuális zavara. Például: hypoaktív szexuális vágy szindróma, csökkent váladéktermelés, közösülés közbeni fájdalom és a többi.

Egy másik tanulmány során, csak a kifejezetten fogamzásgátló tablettát használó nőket kérdezték meg és jelentős arányban vallották be azt, hogy a hormon tartalmú gyógyszer szedése után jelentkezett a probléma, vagyis annak hatására csökkent a libidójuk. A szakemberek, nőgyógyászok elmondása szerint gyakran találkoznak azzal a problémával, hogy az antiandrogén hatású egyfázisú tabletták, amelyeknek az a feladata, hogy csökkentsék a tesztoszteron szintet, leginkább ezek esetén merül fel a libidó csökkenés.

A kutatások által fény derült arra, hogy nem csak a hormon tartalmú fogamzásgátló tabletták okozhatnak csökkent libidót, hanem számos más ok is állhat a háttérben, amelyek miatt a nők többsége számol be a csökkent libidóról.

A következő pár bekezdésben azon tényezőket soroljuk fel, amelyek okozhatják a csökkent szexuális vágyat és igyekszünk segíteni abban, hogy ha felismerted magadnál is a probléma okozóját, akkor hogyan is orvosolhatod a csökkent libidót.

 

 

Mik is okozhatnak libidó csökkenést?

 

A University of Kentucky és az Indiana University kutatói szerint a női libidót több tényező is befolyásolja és pontosan ezért további kutatások szükségesek a pontos feltérképezésére. Na de lássuk, hogy az eddigi eredmények alapján mik okozhatják a libidó csökkenését.

Belegondoltál már abba, hogy vajon azok a gyógyszerek, amiket te szedsz, talán befolyásolják a szexuális vágyadat? Hiszen a fogamzásgátlókon kívül más gyógyszerek is okozhatják a libidócsökkenést. Most 4 közismert gyógyszer típust hoztunk, amik okozhatják a szexuális étvágyad csökkenését.

 

1. Az antidepresszánsok

 

Valóban, aki antidepresszánsokat szed, nyomós oka van rá, hiszen a szorongást szeretné vele csökkenteni, de az egyik probléma megoldódása mellett egy újabb nehézség ütheti fel a fejét. Ugyanis azok az emberek, akik valamilyen antidepresszánst szednek, 30-70 százalékuk azt tapasztalta, hogy ezek a szerek mellékhatásaként szexuális problémák jelentek meg az életükben. Nehéz a helyzet, hiszen tartós megoldás lehetne a szorongás és a depresszió leküzdésére, de mégsem lesz az, mivel közben a megromlott szexuális életed miatt akár a házasságodat vagy párkapcsolatodat kell megmentetned.

Tipp: Érdemes lehet a szakorvossal folyamatosan konzultálni erről, hiszen előfordulhat, hogy ha változtat a gyógyszer adagolásán, akkor visszatérhet az egészséges szexuális étvágyad. Viszont ha első körben nem szeretnéd megváltoztatni az eddig bevált gyógyszeres kezelésedet, akkor érdemes kipróbálni a Guarana ZN Special nevezetű vágyfokozó cseppet, ami természetes összetevőinek köszönhetően megemelheti a libidódat. Használata nagyon egyszerű, az aktus előtt körülbelül 30 perccel igyál meg 2 dl folyadékba elkevert 10-15 cseppet.

 

Guarana ZN Special Vágyfokozó Csepp

         
 

2. Az antihisztaminok

 

Az antihisztaminok az allergia elleni gyógyszerekben találhatóak meg, de előfordulhatnak akár köhögés és megfázás elleni készítményekben is. Azok, akik az allergiás időszakban gyógyszert szednek észrevették, hogy vele együtt a libidó is csökkent. Ez azért lehetséges, mert az antihisztaminok a nyálkatermelő sejteket szárítják ki, beleértve a nemi szervet is.

Tipp: Nem minden allergiás gyógyszer tartalmaz egyforma mennyiségben antihisztamint. Érdemes egy kis odafigyeléssel kitapasztalni azt, hogy számodra melyik készítmény hozza meg az arany közép utat az allergia megszüntetése és az egészséges libidó között. Ha nem szeretnél ezzel „kísérletezni”, akkor próbáljátok ki a Joydrops Vágyfokozó Síkosítót, ami egyben az előjáték része is lehet. (Azonnali hatást is elérhetsz vele, ha közvetlenül a csiklón alkalmazzátok.)

 

JoyDrops Vágyfokozó Síkosító

 
 

3. Az epilepszia elleni gyógyszerek

 

Mivel az epilepsziás görcsökre, rohamokra szedett gyógyszerek hatással lehetnek a hormonháztartásra, így megeshet a libidó csökkenése is.

Tipp: Mivel ezek erős gyógyszerek és csakis orvosi ellenőrzés mellett szedhetőek, így ha fennáll a szexuális zavar, a csökkent libidó, akkor érdemes a kezelőorvossal megbeszélni mindezt. Ha kellemetlennek érzed azt, hogy erről az orvosoddal beszélj, akkor először próbáld ki az Exxtreme Női Vágyfokozó Kapszulát, ami egyedülálló természetes összetevőinek köszönhetően növelheti a szexuális vágyadat, akár intenzívebb érzést és teljesebb szexet érhetsz el vele. És a jó hír az, hogy már többféle kiszerelés közül is választhatsz.

 

Exxtreme Női Vágyfokozó Kapszula (10db)

Exxtreme Női Vágyfokozó Kapszula (5db)

Exxtreme Női Vágyfokozó Kapszula (2db)

 
   
 
 

4. Erős, vényre kapható fájdalomcsillapítók

 
 

Mindenki életében előfordult már vagy előfordulhat, hogy erős fájdalma van és ilyenkor az erősebb fájdalomcsillapítókhoz is nyúlunk segítség gyanánt. De valóban segítség? Sajnos, az ópium alapú fájdalomcsillapítók nem csak függőséget okozhatnak, de elnyomják a hipotalamusz aktivitását is. Ez az a terület, ami szabályozza az agyban a hormonszintet, így vezetve a csökkent libidó állapothoz.

Tipp: Ha te is azt tapasztalod, hogy a régóta bevált erős fájdalomcsillapító szedését követően jelentkezik a csökkent szexuális vágy, akkor érdemes lecserélned a fájdalomcsillapítódat. Ha nem szeretnéd lecserélni a jól bevált fájdalomcsillapítódat, mivel nem folyamatosan szeded, de az éppen felmerülő szexuális problémát szeretnéd orvosolni, akkor neked ajánljuk a Gésa Álom Extra Erős Stimuláló Spray-t, mivel nem csak a csökkent libidó esetén, hanem bármikor használhatsz. Szuper libidónövelő hatása mellett szűkítő és feszesítő hatása miatt egy sokkal élénkebb orgazmusban lehet részed.

 

      Gésa Álom Extra Erős Stimuláló Spray

 
 
 

Amit a gyógyszerek miatt javaslunk az az, hogy gondold át te milyen gyógyszert szedsz rendszeresen!

 

Vagyis először is ellenőrizd, hogy szedsz-e olyan gyógyszert, ami csökkentheti a szexuális vágyadat. Ha rendszeres kezelés alatt állsz, akkor gondosan olvasd át a gyógyszerhez tartozó tájékoztatót.

Ugyebár már fent olvashattad, hogy a fogamzásgátló tabletták például negatív hatással lehetnek a nemi vágyra, mert csökkentik a tesztoszteron szintet. Csökkentheti még a nemi vágyat például a magas vérnyomásra, a szív- és gyomorbetegségekre adott gyógyszerek, de az altatók, nyugtatók is, továbbá, többek közt, az olyan gyógyszerek, melyeket a pattanásos bőr ellen írnak fel.

 

 

Ha végig nézted a felsorolt gyógyszereket és úgy látod, hogy te egyiket sem szeded, akkor érdemes átgondolni, hogy vajon mi csökkenti a szexuális vágyadat?

 

Először is az általános egészségi állapotodat érdemes megvizsgálni:

 
  • Tartós vagy alkalmankénti depresszióban szenvedsz-e?

A depresszió mindkét esetben, függetlenül attól, hogy csak néha napján üti fel a fejét vagy tartósan fennáll, de csökkenti a szexuális vágyat. Ha előfordul nálad, első körben fizikai tevékenységgel, azaz több mozgással segíteni lehet a bajon.

Tipp: De ha könnyen elérhető praktika érdekel, akkor próbáld ki a Clitorix Csiklóizgató Krémet, ami nem csak izgató, de libidó serkentő hatású is. A felkenést követően azonnal javítja a szeméremrész vérellátását, így sokkal érzékenyebb lesz, ezáltal könnyebben hangolódhatsz rá a szexuálisa együttlétekre és erőteljesebb orgazmus érhető el.

 

                       Clitorix Csiklóizgató Krém

 
  • Milyen gyakran szenvedsz krónikus fáradtságban?

Ez a probléma ugyanis szintén hatással lehet a libidóra, mint a depresszió. Fiatal nők, nem meglepő módon főleg a kis gyermekesek gyakran kerülnek rendkívül kimerült állapotba a nap végére. Ez természetesen nem nagyon kedvez a szexuális vágy újraéledésének. De a vérszegénység, vashiány is hozzájárulhat a fáradtság érzet állandósulásához, amit egyébként könnyen orvosolni is lehet.

Tipp: Egy általános vérvizsgálat legalább évente egyszer javasolt, amely során fény derülhet akár cukorbetegségre vagy nagyfokú hormonális ingadozásra, amik szintén ellenségei a libidónak. Ha te sem vagy oda a vérvételekért és először inkább valami egyszerű megoldást keresel a libidó fokozására, akkor vegyél be egy kapszulát az aktus előtt kb. 30-40 perccel a PRORINO Libido Vágyfokozó Kapszulából és aztán élvezd felszabadultan a szexuális együttléteket.

 
     

   Prorino Libido Vágyfokozó Kapszula(2db)                Prorino Libido Vágyfokozó Kapszula (5db)

 
 
 

Aztán érdemes felfedni a pszichológiai okokat:

 
  • Monotonnak érzed a szexet a partnereddel/férjeddel?

Ha a válaszod igen, akkor ismét egy nagyon gyakori okkal állsz szemben, amely tipikusnak is mondható a libidó csökkenése esetében. A monotonitás miatt nagyon megszokottá válik a szex, így elkerülhetetlen gyorsasággal múlik is a vágy a szex iránt. Pedig ezen a monotonitáson különböző módszerekkel, viszonylag könnyen lehet segíteni.

Tipp: Próbáljatok ki új pozíciókat, vagy éppen itt az ideje a titkos vágyak kiteljesedésére. Ha ehhez egy kis segítéségre van szükségetek, akkor válassz egy erotikus társasjátékot, mint a Hátsó gondolatok - Rossz az, aki rosszra gondol-t.  Nagyszerű megoldás, ha valamilyen módon szeretnétek ismételten felfűteni a vágyakat, mert ellaposodott a hangulat az ágyban.

 

Hátsó gondolatok - Rossza az, aki rosszra gondol Társasjáték

 
 
  • Neheztelsz valamiért a partneredre/férjedre?

Sokszor a szexuális vágy csökkenése mögött harag, vagy valamilyen neheztelés áll, mivel az érzelmek közt egyfajta „versengés” alakulhat ki. Ha nálad a neheztelés erősebb, mint a szexuális vágy, akkor bizony a harag fog nyerni és uralkodni a szexuális vágy felett. Ha mindezt felismered, akkor már könnyen orvosolható a baj.

 

Tipp: Meg kell beszélni a harag okát és miután tisztázódott a probléma, akkor újra a szexuális vágy fog győzni a nehezteléssel szemben. Ha egy kis segítség jól jönne, hogy miként is tedd a beszélgetés utáni órákat intimebbé, akkor a legjobb választás a Gésa szett, ami tartalmaz minden szükséges eszközt és terméket ahhoz, hogy édes legyen a békülés.

 

          Gésa Szett

 

  • Nem tartod magadat elég vonzónak?

Napok telnek el úgy, hogy nem érkezik már egyetlen bók sem és ezáltal az önbizalmad is egyre alább marad. Nincs ebben semmi szégyellnivaló, minden nő azt gondolná, hogy nem elég vonzó és már nincs is kedve hancúrozni.  Ezt a problémát egyedül te vagy képes megoldani, részben a női önkép javításával illetve érdemes őszintén megbeszélni partnereddel/férjeddel, hogy mit érzel.

Tipp: Az önbizalom visszanyerése mellett légy önző és a szex során helyezd magadra a hangsúlyt a Gésa szett segítségével. Hidd el, párod sem fogja visszautasítani a lehetőséget, hogy felejthetetlen szexuális élményt okozzon neked.

 
 
  • Úgy érzed, hogy a partnered/férjed túlzott igénye van a szexre?

Vagyis amikor a férfi sokkal jobban és gyakrabban akarja a szexet, mint te. Ez a helyzet nem ritka, mivel a férfiakban gyakrabban jelentkezik a szex utáni vágy, mint a nőknél.  Mivel a vágy a férfinál szinte folyamatosan, nagyon sűrűn jelentkezik, ez a nőnél egyfajta szexuális késztetésé fog válni és „nincs elég idő” a nőnek a szexuális vágyának a kibontakozására. Ahogy említettük, ez a helyzet a párok/házasságok többségénél jelen van, így a szexológusok által beváltnak tartott megoldás született: mindenki válassza ki a „maga hetét”. Az egyik héten a nő határozza meg a szexuális együttlét időpontját, gyakoriságát stb., és a másik héten a férfi. Ez teszi lehetővé, hogy a „női héten” több idő maradjon a kibontakozásra. Ez a javaslat egy bevált módszer, mert így mindkét fél szexuális vágya a maga ritmusában tud kibontakozni.

Tipp: Emellé javasoljuk neked, hogy dobd fel a „te heted” aktusait azért, hogy a párod is elégedett legyen az éppen nem saját hetével. Ehhez használhatsz akár egy erotikus társasjátékot, mint a SexTivity vagy éppen egy vágyfokozó cseppet is kipróbálhattok, ami mind a ketten használhattok. Ilyen a Cantha Drops Vágyfokozó Cseppek.

 

 
 
 
 

Az egészséges szexuális vágy nélkülözhetetlen eleme egy harmonikus, jól működő kapcsolatnak. Az emberi test azonban egy nagyon érzékeny hangszer, ami olykor (bizonyos hatások miatt) nem működik a legjobban.

Ezért gyűjtöttük össze a fent olvasott tényezőket, és igyekeztünk útmutatót adni mellé, amivel újra elérheted az ideális állapotot. 

Abban az esetben, ha valamelyik termék felkeltette az érdeklődésedet és további kérdésed lenne azzal kapcsolatosan, akkor hívd bizalommal az ügyfélszolgálatunkat: +36303085151.