Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
+36303085151

A kora magömlésről általában

Ha veled is megesett már a korai magömlés, akkor olvasd el cikkünket, melyben megtudhatod, hogy hogyan orvosolhatod.

 

 

Korai magömlésről (orvosilag: ejaculatio praecox) objektíve akkor beszélhetünk, ha a férfi közösülés során nem tudja megfelelően kontrollálni magömlésének idejét, ezért az viszonylag rövid időn belül, akarata ellenére bekövetkezik. Szubjektíve a korai magömlés témakörébe sorolják egyes szakemberek azt az esetet is, amikor a férfi a közösülés során, nem képes addig késleltetni magömlését, míg a partnere el nem jut az orgazmusig, hüvelyi ingerléssel. Ezzel azért nem értünk egyet, mert ebben az esetben a megfelelő idejű magömlést a nő egyéni adottságai is befolyásolják. Azon nők esetében például, akik hosszabb ideig tartó törődést igényelnek, a férfiak nagy része korai magömléstől szenvedőnek számítana, míg a néhány perc alatt orgazmust átélni képes nők partnerei -- saját adottságuktól függetlenül - nagyrészt nem tartanák a gyönyör pillanatát korainak.

 


Ezt támasztják alá az alábbi statisztikák is. Ha az előjáték elégséges volt, a nők akár 2-3 percen belül képesek eljutni a hüvelyi orgazmusig (egyéni adottságoktól függően). De ez sokszor 8-18 perces közösülést is igényelhet a nő részéről. Holott a férfiak átlagban (tudatos késleltetés nélkül) kb. 3-6 perc közösülés után eljutnak a magömlésig, illetve annak előrejelzési szakaszáig. Ebben az előrejelzési szakaszban a férfi még képes magömlését késleltetni. Pl. szünetelteti a közösülő (orvosilag: frikciós) mozgásait, és eközben más módon ingerli partnere erogén zónáit.

Ezért korai magömlésről az első verziónál beszélhetünk: a férfi közösülés során nem tudja megfelelően kontrollálni magömlésének idejét, ezért az röviddel a közösülés megkezdését követően akaratlanul bekövetkezik.

Korai magömlésről beszélhetünk abban az esetben is, ha a férfi ugyan folyamatos megszakításokkal tudja késleltetni orgazmusát, azonban a pihenőidők hosszabbak, mint a stimulálás ideje.

A független Nemzetközi Szexuális Medicina Társaság hivatalos álláspontja szerint a korai magömlésben szenvedő férfiak magömlése mindig vagy majdnem mindig a hüvelybe történő behatolás előtti stimulálás során, vagy a behatolást követően 1-2 percen belül megtörténik.

 

A KORAI MAGÖMLÉS ELŐFORDULÁSA 

Egy friss felmérés szerint több, mint minden ötödik férfi számol be rendszeres korai magömlésről, ami nagyobb arány, mint a merevedési zavarban szenvedőké. A korai magömléssel küzdők valódi aránya feltehetően ettől lényegesen magasabb, ugyanis sok férfi titkolja problémáit. Férfiatlannak tartják magukat emiatt, míg mások tudomást sem akarnak venni a szexuális problémáról. Ilyenkor minden korai magömléssel rövidre zárt aktust visszatérő magyarázkodás követ, miszerint a partner iránt érzett kiolthatatlan vágy áll a gyorstüzelés hátterében, de az élmezőnyben van az állandó fáradtságra való hivatkozás is.

 

A probléma titokban tartása, illetve tudomásul nem vétele frusztrációt és az önértékelés, azon belül az önbecsülés csorbulását eredményezi rövid időn belül. A csökkent önbizalom tovább gyengíti a szexuális készséget, tovább rövidíti az intim együttlétek időtartamát. Egy idő után a folyamatos "kudarcok" miatt a férfi kerülni kezdi az intim helyzeteket. A fel nem vállalt gondok egy befelé húzó spirálba vezetnek, ahol a szexualitás inkább rémálom lesz, mint örömszerzés.

 

MELYIK KOROSZTÁLY ÉRINTETT A KORAI MAGÖMLÉS KÉRDÉSBEN?

A felmérés adatai szerint a merevedési zavarral ellentétben, amely általában az életkorral erősödik, a korai magömlés nem függ a kortól, a szexuális problémát felvállalók között arányosan minden korosztályból származó férfi található. Az életkor változása nincs befolyással a korai magömlésre, tehát nem érdemes arra várni, hogy az életkori előrehaladtával a korai magömlés magától elmúlik. További meglepő adat, hogy a korai magömlést felvállalóknak mindössze 9%-a keres megoldást a problémára.

A szexuális problémákról való beszélgetés sokszor nehezére esik a férfiaknak, amiatt szégyenérzetet és szorongást éreznek. A férfiak különösen a szexuális teljesítményt illetően szeretnek erősnek, egészségesnek, és páratlannak mutatkozni, amely illúzióba egy ilyen zavar már nem fér bele.

A korai magömlés talán még problémásabb ebből a szempontból, mert a férfiak gyakran nem tekintik valós egészségügyi problémának, pusztán életmódbeli kérdésnek tartják. Nem vesznek róla tudomást, a megnövekedett stressz által előidézett átmeneti jelenségnek tartják, mert meg vannak győződve róla, hogy nincs rá megoldás. 

 

Pedig van! Azonnali megoldást nyújtanak a piacon található késleltető hatású készítmények, így a pjur@ Superhero Extra Erős Késleltető Spray, amely az intim érzékelés fokozása fokozása mellett csökkenti az érzékenységet, így alkalmazásával lényegesen később, lényegesen intenzívebb orgazmus elérésére leszel képes. 

A KORAI MAGÖMLÉS NEM KEZELÉSÉNEK KOCKÁZATAI

A legnagyobb hibát követik el a férfiak, amikor nem vesznek róla tudomást, ugyanis a korai magömlés jelentős hatással lehet a párkapcsolati élet minden vonatkozására. Annyira fontos lehet a kielégítő párkapcsolat szempontjából, hogy még a Káma-Szútra is megemlíti a korai magömlés okozta frusztrációt. Továbbá a korai magömlés a partner kielégítő szexuális életének gátjává válik, a partner elégedettségét is csökkenti a szexuális élete és a párkapcsolata szempontjából, és így már a párkapcsolat jövőjét is kockáztatja.

 
 

A felmérések eredményei szerint a kezeletlen korai magömlés rontja a férfiak életminőségét, és rendkívül ártalmas hatással van a párkapcsolatokra. Az érintett férfiak 44%-a számol be frusztrációról, 36%-a szorongásról, és 20,4%-a depresszióról. A korai magömlésben szenvedő férfiaknak csak a fele gondolja úgy, hogy intenzívebb lenne a párkapcsolata, ha a partnerét szexuálisan ki tudná elégíteni, azaz csak ennyien hajlandóak elengedni a kifogásokat, és lépéseket tenni a kapcsolat érdekében.

 

MIT GONDOLNAK A NŐK A KORAI MAGÖMLÉSSEL KÜZDŐ FÉRFIAKRÓL?

Az egyik kérdőív kifejezetten a nők hozzáállását kutatta, amelyről szintén meglepő megállapítások tehetők. A többség véleménye szerint a korai magömlés valódi egészségügyi probléma, amivel foglalkozni kell. Túl az egészségügyi szempontokon jól működő párkapcsolatokat tehet tönkre a zavar figyelmen kívül hagyása. Az előítéletekkel szemben meglepő módon a nők empatikusan állnak a kérdéshez, és a valódi és tartós megoldás érdekében szívesen nyújtanak segítséget párjuknak. 

Sokkal férfiasabbnak tartják azokat a személyeket, akik felvállalják a problémát, és lépéseket tesznek annak megoldása érdekében, mint azokat, akik figyelmen kívül hagyják a kérdést, és inkább minden félresikerült együttlét utána előállnak valamilyen béna kifogással.

 

Eddig nem került nyilvánosságra olyan felmérés, amely megmutatná, hogy hány párkapcsolat megromlásának oka vezethető vissza a fel nem vállalt korai magömlésre, pedig egészen biztos, hogy érdekes eredmények látnának napvilágot.

Ezért ha Te is korai magömléssel küzdesz, vállald fel, és keress megoldást rá a lehető leghamarabb. Beszélj a partnereddel róla, értékelni fogja, hogy mindkettőtök életét nehezítő problémáról keresel megoldást. Egy ilyen ügyet persze, hogy segíteni fog. Együtt könnyebb sikereket elérni.

 

VALÓSZÍNŰLEG TE SEM TUDTAD: A KORAI MAGÖMLÉS BÁRMIKOR KIALAKULHAT

Az elmúlt évtizedekben összegyűjtött adatok alapján a szakértők egyetértenek abban, hogy a korai magömlésnek két alfaja különböztethető meg: az élethosszig tartó korai magömlés és a szerzett korai magömlés. Mindkettő komoly problémákat okozhat párkapcsolatilag, ha nem foglalkozunk vele.

Az élethosszig tartó korai ejakuláció már az első szexuális élmény során fellép, egész életen át tart, és mindenféle szexuális tevékenység esetén megjelenik. Ezen a ponton fontos tisztázni, hogy az első szexuális élmények során fellépő korai magömlés még nem ad okot aggodalomra, sőt, majdnem általánosnak mondható. Az intimitással való első találkozás alkalmával természetes módon minden férfit hamarabb ér orgazmus. A problémaként akkor jelentkezik, ha ez idővel nem változik meg.

A korai magömlés az élet során később is megjelenhet, ezt hívják szerzett korai magömlésnek. Ebben az esetben valószínűleg egy másik, testi vagy mentális zavar eredményeként jelentkezik.

 

AZ ÉLETHOSSZIG TARTÓ TÍPUSÚ KORAI MAGÖMLÉS

A korai magömléstől szenvedő férfiak többsége az élethosszig tartó típusban szenved:

  • már az első (vagy majdnem az első) szexuális élmény óta jelentkezik rendszeresen;

  • az ejakuláció túl gyorsan következik be (az esetek 90%-ában 1 percen belül);

  • egész életen át megmarad, vagy kezelés nélkül súlyosbodik;

  • a korai magömlés minden partnertől függetlenül, és minden közösülésnél jelen van

 

A felmérések szerint a korai magömlés által érintett férfiak 49%-a legalább időnként a behatolás előtt ejakulál, tehát képtelen közösülni.

 

A fentiekkel szemben a szerzett korai magömlés: 

  • normális magömlést követően lép fel fokozatosan vagy hirtelen;

  • Összefüggésben állhat hormonális (pl.: pajzsmirigyhormon-zavarok) és urológiai rendellenességekkel (pl.: prosztatagyulladás), anatómiai körülményekkel (pl.: rövid fitymafék, a makk túlérzékenysége, fitymaszűkület, stb.), idegrendszeri, pszichés és párkapcsolati problémákkal, traumatikus szexuális tapasztalatokkal. Különös esetben gyógyszeres kezelés vagy kábítószer-használat mellékhatásaként is felléphet.

  • szituációfüggő: csak bizonyos partnerekkel, vagy bizonyos helyzetekben fordul elő - hosszabb kihagyás után, bizonyos helyszínen, bizonyos pozitúrában, bizonyos módon ingerelve

 

Számtalan lehetőség közül választhatsz áruházunkban, amelyek valódi megoldást jelentenek a problémádra. Az itt kapható készítmények válogatott minőségűek, a legjobb eredményekkel kecsegtetnek, és óriási kedvezményekkel juthatsz hozzájuk. Meghatározott összegű vásárlás felett ingyenes szállítás!