A késleltető szerek károsak-e a nőkre?

A késleltető szerek károsak-e a nőkre?

Milyen hatással lehet a nőkre a férfi által alkalmazott késleltető készítmény? Valóban lehet káros? Vagy bármelyik pár nyugodtan használhatja kockázatok nélkül?

"Ha korai magömlés elleni krémekkel érzéketlenné tesszük a hímvesszőt, az a nő orgazmusra való képtelenségét is okozhatja" - gyakran kapják meg ezt a vádat a késleltető szerek.
 
Mások szerint ez a vélemény a mi késleltető készítményekkel kapcsolatban már jócskán elavultnak számít.
 
Ezért megvizsgáltuk, milyen típusú készítmények vannak jelenleg a piacon, azok hogyan hatnak a korai magömlésre, és valóban rejtenek-e veszélyeket a gyengébbik nemre nézve.
 
 
 
 

A KORAI MAGÖMLÉS ELLENI KÉSZÍTMÉNYEKRŐL Általában

korai magömléssel küzdők informálódásuk során gyakran találkozhatnak a helyileg alkalmazandó késleltető krémeket, géleket, és spray-ket támadó nézettel, miszerint ezek olyan összetevőket tartalmaznak, vagy tartalmazhatnak, például a lidocain vagy a prilocain, melyek azontúl, hogy érzéketlenné teszik a péniszt, és késleltetik a magömlés bekövetkezését, a nő intim területére átkerülve a nő orgazmusra való képtelenségét is eredményezhetik.
 
Napjainkban férfiak millió alkalmazzák naponta a korai magömlés elleni készítményeket sikeresen. Már ez alapján elgondolkodtató, hogy amennyiben a késleltetők nem nyújtanának valódi megoldást, illetve a partnerek orgazmus-képességét negatívan befolyásolnák, nem örvendenének ilyen nagy népszerűségnek.
 
 
A fentihez hasonló vélemények talán igazak lehettek az előző évezredben forgalomban lévő szerekre, azonban a gyógyszeripar és az orvostudomány fejlődésének köszönhetően ma már kizárólag olyan, új generációs késleltető készítmények kerülnek forgalomba, melyek a női orgazmus-képesség megóvását is szem előtt tartják.
 
 

HOGYAN HATNAK A KORAI MAGÖMLÉS ELLENI KÉSZÍTMÉNYEK?

 Több típusú készítmény van forgalomban jelenleg, amelyek mind-mind máshogy fejtik ki hatásukat, ezért ezeket külön kell vizsgálni.
 
1. Dezenzitizáló réteggel a korai magömlés ellen - a legmodernebb fejlesztés
Vannak olyan készítmények, amelyek a használatot követően vékony, láthatatlan "védőréteget" képeznek a hímvesszőn (befelé), és az ott található idegvégződéseket ért ingerek agyba történő továbbításának lassításával késleltetik a korai magömlés bekövetkezését. Ezek a készítmények a kívülről zárt rétegnek köszönhetően kifelé nem hatnak, tehát a nő intim részeit ez a lassító hatás nem érheti el.
 
A legismertebb ilyen készítmény a Pjur@ MED Pro-long Prémium Késleltető Szérum. Ez a készítmény csökkenti az érzékenységet, ugyanakkor fokozza az élvezetet. Ez a késleltető spray a pénisz köré húzott dezenzitizáló rétegnek köszönhetően csökkenti a pénisz érzékenységét, azonban nem eredményez zsibbadó hatást. Mivel kívülről zárt rétegről van szó, a hatóanyagok csak a pénisz irányába tudnak hatni, a partnere hatást nem fejtenek ki.
 
 
 
2. Felszívódó hatás
A legtöbb késleltető krém és késleltető spray alkalmazására a közösülés megkezdése előtt 5-10-15 perccel kerül sor. Általánosságban elmondható, hogy a késleltető sprayk gyorsabban képesek felszívódni, mint a késleltető krémek, ezért a péniszre való permetezést követően rövidebb időn belül érintkezhetnek a nemi szervek kockázat nélkül. A felszívódási idő alatt az aktív hatóanyagok a hímvessző bőrfelületén keresztül felszívódnak, és bent fejtik ki hatásukat, így a közösülés pillanatában a hímvesszőn (kívül) késleltető hatóanyag már nem található.
 
 
A késleltető készítmények 90%-a ebbe a kategóriába tartozik.
 
 
Ide soroljuk az olyan késleltető krémeket, amelyeknek hatóanyagát síkosító hordozza. Ezen késleltető készítmények esetében az ajánlott várakozási idő elteltét követően a hímvessző bőrfelületén felszívódik a késleltető hatóanyag, míg a hordozó síkosító a pénisz felületén maradva segíti a zökkenőmentes behatolást. Így a behatolás idején, amikor pénisz érintkezik a nővel, a pénisz bőrfelületén aktív késleltető hatóanyag már nincs, a női intim területet aktív hatóanyag már nem éri.
 
A legjobb minőségű, síkosító alapú késleltető krém az Eros Extended Love Top Level 3 Késleltető Krém, amelynek hatóanyagai már 5-10 perc után felszívódnak, és bent fejtik ki hatásukat, míg a hordozó, PRÉMIUM minőségű síkosító a pénisz külső felületén marad.
 
 
Az Eros Extended Love Top Level 3 Késleltető Krém hatóanyagianak koncentráltabb, és gyorsabban felszívódó változatát érheted el az Eros Extended Love Top Level 3 Késleltető Spray formájában. Ez a készítmény felszívódást követően szintén nem hat a női érzékeny területre, azonban koncentrált hatásának köszönhetően magabiztos kontrollt nyújt a magömlés felett.
 
 
 
 
 
3. Késleltető óvszerek
késleltető hatású óvszerek külső és belső felületét más-más anyagokkal látták el: kívülről szimpla síkosító biztosítja a fájdalommentes behatolást, mint bármely más (egyszerű) óvszer esetében, belülről pedig a zselé formájában elhelyezett, lassú-fokozatos felszívódású hatóanyag (általában benzokain) található. Ez az anyag a pénisz bőrfelületére kerülve fokozatosan szívódik fel, így nyújtott késleltető hatást biztosít. A hatóanyagnak a női intim területtel való érintkezését maga az óvszer akadályozza meg, ezért használata nem akadályozza a női orgazmus bekövetkezését.
 
 Secura Longtime Lover Késleltető Hatású Óvszer 3db / 12db / 24 db kiszerelésben
 
 
 
4. Késleltető síkosító
A negyedik kategóriába sorolhatóak a késleltető hatású síkosítók, amelyeknél a kegnagyobb biztonság elérése érdekében orvosi anyagok helyett gyengített növényi oldatok kerülnek alkalmazásra. Ezek a növényi hatóanyagok stimuláló, orgazmus-fokozó hatást fejtenek mindkét nemre, azonban emellett a férfi ejakulációs képességét is lassítani törekszenek. A késleltető síkosítók önmagunkban gyenge védelmet nyújtanak a korai magömlés ellen, ezzel támogatva a női orgazmus bekövetkezést. Alkalmazásuk inkább más készítmények kiegészítéseként javasolt.
 
JoyDrops Késleltető Vízbázisú Síkosító használatával intenzívebbé válik a JoyDrops Késleltető Spray korai magömlés elleni késleltető hatása.
 
 
 
 
 
 

BEFOLYÁSOLJÁK AZ EREKCIÓT A KORAI MAGÖMLÉS ELLENI SZEREK?

A másik támadó vélemény a korai magömlés elleni készítményekkel szemben, hogy nehéz ezeket megfelelően adagolni, ezért túladagolt mennyiségben akadályozzák, vagy nehezítik az erekciót, illetve az ejakulációt.
 
Fontos tisztázni, hogy a késleltető készítmények nem túladagolhatók, és nem okoznak mellékhatásokat - feltéve, hogy a használó nem érzékeny az adott készítmény összetevőire. Azok a férfiak, akik érzékenyek valamely összetevőre, ezen érzékenységükről már a használat előtt tudnak.
 
A késleltető termékek forgalomba hozatalának feltétele, hogy használati utasítással legyen ellátva, amelyben meghatározzák a használat során ajánlott mennyiséget is. Ez a mennyiség készítményenként eltérhet, azonban általánosságban elmondható, hogy a késleltető krémekből egy-két borsónyi nagyságú adagot kell elmasszírozni a hímvesszőn, míg a sprayk esetében a teljes pumpálások száma lesz a mérce, 1-2 pumpálás az átlagos adag. A pumpálások során felvett anyag egységnyi mennyiségét tesztek során állapítják meg a gyártók a szer hatásfokának ismeretében. Természetesen a használó egyéni igényei nagy mértékben eltérhetnek az ajánlott mennyiségtől, ezért minden használónak saját tapasztalatokat kell szereznie az ideális mennyiségről ugyanúgy, ahogy más egészségügyi készítmények esetén is. A használati utasításban ajánlott mennyiség alkalmazása nem rejt egészségügyi kockázatot.
 
 
Azon késleltető készítmények esetén, amelyeknek hatóanyagai extra erős koncentráció formájában kerültek forgalomba, ennek tényére mindig külön felhívjuk a használó figyelmét a termék leírásában. Ilyen kiemelten intenzív készítmény a Rui Shen Prémium Késleltető és Erekció olaj.
 
 
A korai magömlés elleni készítmények az erekciót igen ritkán befolyásolják. Amelynek a magas hatóanyag-tartalom miatt mégis lehetne ilyen nem kívánt mellékhatása, azt a gyártó általában kiegészíti valamilyen erekciót támogató, vágyfokozó hatóanyaggal, így hat például a nemzetközileg elismert, és nagy sikernek örvendő ERECTA - EXTEND Potencianövelő és Késleltető Krém is, vagy a már említett Rui Shen Prémium Késleltető és Erekció olaj.
 
 
 
Vásárlóink visszajelzései szerint a korai magömlés elleni készítmények nem hogy akadályozták volna őket az erekció elérésében, sokkal inkább közvetve támogatták azt. Elmondásuk szerint a korai magömlés kialakulását követően átélt kudarcok miatt minden későbbi szexuális együttlétet is mérgezett az ismételt kudarc miatti aggódás, amely aggódás blokkolta a vágy testi kifejeződést, a merevedés elérését. Azoknál, akiknél létrejött ugyan a merevedés, az sokkal gyengébb, bizonytalanabb volt. A korai magömlés elleni készítmények használatával magabiztossabbak lettek. Tudták, hogy az orgazmus bekövetkezése még odébb van, így növekvő teljesítményükkel párjukat teljesen ki tudják elégíteni, ezért az aggodalom eltűnt.
 
A frusztráció eltűnésével egyszerre szűntek meg a merevedési zavarok is.
 
Összegezve a fenti vádakról elmondható, hogy az idő múlásával egyre hatékonyabb korai magömlés elleni készítmények kerülnek piacra, amelyek a korábbi, elavult megoldásokkal szemben a női szempontokat is figyelembe veszik, így használóiknak nincs miért aggódnia.
 
 
 

További hírek